Prima pagină » Culinar » Cum să faci cea mai delicioasă rețetă de vafe sau waffle. Secretele rețetei belgiene

Cum să faci cea mai delicioasă rețetă de vafe sau waffle. Secretele rețetei belgiene

26 iun. 2024, 15:46,
BZI.ro, în Culinar

Rețeta de vafe belgiene sau waffle este o opțiune minunată atunci când nu știi cum să faci un mic dejun sau o gustare rapidă.

Adesea, găsirea unei idei pentru micul dejun poate fi o provocare, dar această rețetă de waffle sau gofre belgiene vine în ajutor. Gofrele sunt extrem de versatile și pot fi acompaniate de o varietate mare de ingrediente, făcându-le o opțiune delicioasă pentru începutul zilei sau pentru o gustare rapidă. Originare din Belgia, gofrele au devenit populare în întreaga lume, fiind întâlnite atât în Statele Unite, cât și în China, pe lângă alte țări din Europa.

Ingrediente pentru rețeta de waffle

Această rețetă este foarte ușor de făcut și necesită doar câteva ingrediente. Ai nevoie de aproximativ 400 ml de lapte, preferabil cu 3,5% grăsime, aproximativ 300 de grame de făină, 100 de grame de unt topit, 10 grame de praf de copt, 4 ouă, trei linguri de zahăr, o linguriță de extract de vanilie și puțină sare pentru a echilibra pH-ul.

Avantajul acestui mic dejun este că îl poți servi cu o diversitate mare de topping-uri, precum fructe proaspete, sosuri de fructe, sosuri de ciocolată sau caramel, smântână sau înghețată.

Rețeta este simplă și necesită doar câteva ingrediente comune pe care le ai deja în bucătărie. Este crucial să ai toate ingredientele la temperatura camerei, mai ales ouăle. Este important să fii atent la momentul în care separi ouăle. Pentru a bate bine albușurile, de asemenea este important să nu ajungă niciun pic de gălbenuș în ele, deoarece orice urmă de grăsime poate afecta bătutul corect al acestora. La incorporarea lor în compoziție, trebuie amestecate cu grijă, cu mișcări delicate și largi pentru a păstra aerul în aluat.

 Cum să prepari vafele

Untul folosit trebuie să fie gras, cu conținut ridicat de grăsime (minim 80%), dar poți opta și pentru ulei dacă preferi.

Pentru a găti aceste gofre belgiene, ai nevoie de un aparat special pentru gofre sau waffle, disponibil în majoritatea magazinelor și la prețuri accesibile. Poți folosi un model care face două gofre pătrate sau alte forme. Poți fi creativ în servirea lor, adăugând fructe proaspete, sosuri de fructe variate, sosuri de ciocolată, caramel sau vanilie, iaurt grecesc, smântână, nuci sau stafide. Combinările pot fi făcute în funcție de preferințele tale pentru a obține cele mai delicioase gofre belgiene cu vanilie.

Pentru a adăuga un plus de savoare, poți servi gofrele cu o varietate de topping-uri delicioase. Încearcă cu miere sau sirop de arțar, frișcă, gemuri diverse, nutella sau chiar iaurt și granola pentru un mic dejun echilibrat. Pe lângă acestea, fructele proaspete cum ar fi căpșunile, afinele sau bananele sunt mereu o alegere bună, aducând o notă de prospețime și dulceață naturală fiecărei porție.

Rețeta de vafe belgiene sau waffe este o opțiune minunată atunci când nu știți cum să faceți un mic dejun sau o gustare rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *