Prima pagină » Culinar » Cum să faci acasă cel mai bun pesmet panko. Ce feluri de mâncare poți pregăti cu panko

Cum să faci acasă cel mai bun pesmet panko. Ce feluri de mâncare poți pregăti cu panko

24 aug. 2023, 09:32,
în Culinar

Dacă vrei să afli cum să faci acasă cel mai bun pesmet panko, trebuie să știi că rețeta este extrem de simplă. Panko provine din bucătăria japoneză și se aseamănă cu pesmetul clasic, însă la pregătirea lui se folosește doar miezul de pâine albă, nu și coaja. Iată ce feluri de mâncare poți pregăti cu panko.

Cum să faci acasă cel mai bun pesmet panko

Pesmetul panko este folosit în bucătăria românească tot mai des, chiar dacă acesta are origini japoneze. Acest tip de pesmet are o textură fină și o aromă aparte, iar dacă îl folosim la diferite mâncăruri, vom obține adevărate delicii culinare.

Pesmetul panko poate fi cumpărat sau poate fi pregătit acasă, cu doar câteva ingrediente. Pentru panko vom avea nevoie de o franzelă albă.

Mai întâi se taie pâinea în felii groase, se îndepărtează coaja apoi se taie feliile în cubulețe. Cubulețele de pâine se pun într-un robot de bucătărie pentru a se obține fulgi mai mari de pesmet. Fulgii de pesmet panko se pun pe o hârtie de copt într-o tavă și se lasă la cuptor până când se rumenesc.

Fulgii de pesmet trebuie să se rumenească pe toate părțile, iar după ce sunt gata se scoate pesmetul de la cuptor și se lasă la răcit. După ce s-au răcit fulgii, aceștia se păstrează la congelator și se scot ori de câte ori vrem să pregătim o mâncare gustoasă cu pesmet panko.

Ce mâncare delicioasă poți pregăti cu panko

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu cu pesmet panko putem face tagliatelle cu panko. Pentru acest preparat culinar vom avea nevoie de 240 g de tagliatelle, 50 ml de ulei de măsline, 1 lingură de unt, 1 ceapă, 5 căței de usturoi, sare, piper, oregano, 100 g de pesmet panko, 2 linguri de mix de ierburi aromatice precum busuioc, oregano, cimbru, rozmarin și 100 g de parmezan.

Mai întâi se fierb pastele în 3 litri de apă cu sare și se lasă până când se fac al dente. Îmtre timp se pregătește sosul. Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de măsline și 1 lingură de unt. Se prăjește pesmetul panko până când devine rumenit și crocant. Se adaugă un plus de savoare adăugând ierburile aromatice.

Când este gata, se scoate pesmetul din tigaie și se lasă deoparte. În aceeași tigaie se călește ceapa apoi usturoiul în ulei de măsline. Usutoiul se călește foarte puțin pentru a nu deveni amar. Se condimenteazi din nou cu sare, piper și oregano.

Peste amestecul de ceapă se pun pastele fierte, pesmetul crocant panko, parmezanul ras și un polonic din apa în care au fiert pastele. Se amestecă totul foarte bine și se lasă la foc potrivit până când pastele sunt bine legate. Tagliatelle cu pesmet panko sunt delicioase și cu siguranță vor fi apreciate de toți cei de la masă. Acest fel de mâncare este ideal la mesele festive alături de alte bucate rafinate.

Pesmetul panko se poate face rapid acasă și este ideal de folosit în prepararea unor mâncăruri savuroase. Dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat și îi vom impresiona pe cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
11 septembrie 2024
11 septembrie 2024