Pietrele de pe amigdale sunt depozite albicioase sau galbene care pot fi observate în cavitățile amigdalelor. Acestea sunt cauzate de bucăți mici de alimente, care se blochează în aceste goluri, cu care bacteriile se vor hrăni transformându-le în deșeuri urât mirositoare. Deși sunt adesea dislocate prin înghițirea alimentelor sau prin fluxurile de aer din strănut, iar intervenția medicală într-un spital nu este de obicei necesară, uneori este necesar să le îndepărtați.
Cum sa elimi pietrele de pe amigdale: 3 metode simple
Îndepărtați pietrele de pe amigdale cu un tampon de bumbac
Adunați toate materialele necesare tratamentului: betisoare de vata, o periuta de dinti, o oglinda, o lanternă sau un smartphone cu aplicația corespunzătoare, apa. Fixați lumina in partea din spate a gâtului. Pentru aceasta trebuie să plasați becul aprins chiar în fața gurii larg deschise. Faceți acest lucru în fața unei oglinzi, astfel încât să puteți vedea amigdalitele. Relaxați mușchii gâtului în timp ce scoateți limba. Spuneți „aahh” în timp ce contractați mușchii din fundul gâtului. Faceți acest lucru în timp ce vă țineți respirația. Acest lucru ar trebui să împingă amigdalele înainte.
Pregătește un tampon de bumbac inmuiat in apa. Ar trebui să reduceți orice contact cu orice suprafață care transportă germeni și care include mâinile. Când îndepărtați pietrele, aruncați-le în chiuvetă, asigurându-vă că tamponul de bumbac nu atinge nicio suprafață contaminată.
Loviți pietrele cu tamponul de bumbac. De asemenea, puteți exercita presiune asupra lor pentru a le disloca. Acționați cât mai blând posibil pentru a evita sângerările. Chiar dacă este normal să apară unele sângerări, încercați să le reduceți la minimum.
După extragerea pietrelor pe care le-ați putea găsi, așezați degetul mare pe gât, sub maxilar și degetul arătător (curat) în gură chiar lângă o amigdală, apoi încercați să stoarceți așa cum ați scoate pasta de dinți din tub.
Folosirea unui irigator oral
Dacă suferiți chiar și dureri minime atunci când amigdalele sunt lovite, nu luați în considerare utilizarea acestuia pentru a îndepărta pietrele. Folosiți irigatorul cu cel mai slab jet. Așezați capătul în gură, dar fără a atinge pietrele, apoi setați jetul la puterea minimă. Direcționați jetul de apă către o piatră care este vizibilă, asigurându-vă că presiunea apei este exercitată continuu asupra ei. Dacă irigatorul poate slăbi pietrele fără a le extrage efectiv, utilizați un tampon de bumbac sau partea din spate a unei periuțe de dinți pentru a efectua operația cu succes.
Gargară pentru a îndepărta pietrele
Gargară cu apă de gură se face după ce ai mâncat. Este prudent să faceți acest lucru, deoarece amigdalolitii se formează după ce reziduurile alimentare se instalează în golurile amigdalelor. Această măsură de igienă nu numai că va elimina bucățele mici de alimente, astfel încât acestea să nu hrănească bacteriile care generează pietrele, dar va contribui și la sănătatea bună a gingiilor și a dinților. Asigurați-vă si că apa de gură nu conține alcool.
Încercați să faceți gargară cu apă sărată călduță. Pentru a face acest lucru, turnați o linguriță de sare in 20 cl de apă și amestecați totul, astfel încât sarea să se dizolve în apă. Înclinați-vă capul înapoi pentru a face gargară cu acest preparat. Apa sărată caldă ar putea disloca reziduurile alimentare din cavitățile amigdalelor, atenuând în același timp orice disconfort.
Cumpărați o apă de gură oxigenantă. Acest produs conține dioxid de clor și compuși naturali de zinc. Oxigenul previne creșterea bacteriilor, ceea ce face ca spălările de gură de acest tip să fie foarte utile pentru tratarea amigdalitelor. Apele de gură oxigenante sunt foarte eficiente, dar trebuie folosite doar o dată sau de două ori pe săptămână. Puteți utiliza o apă de gură oxigenantă în plus față de o apă de gură standard.