Actualitate

Cum să economiseşti benzina. 10 sfaturi de mare ajutor

Publicat: 11 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să economiseşti benzina. 10 sfaturi de mare ajutor
Cum să economisești benzina

Cum să economiseşti benzina. Carburantul este foarte costisitor, și aceasta mai ales pentru familiile de rând care au un venit mediu.

Benzina este un combustibil costisitor căci preţul ei creşte zi de zi. Astfel, să economiseşti benzina devine o prioritate pentru fiecare. Există câteva metode ce ajută la diminuarea consumului de combustibil.

Cum să economiseşti benzina

În cele ce urmează vă oferim 10 sfaturi care vă ajută să faceți economii semnificative de benzină.

1. Mergi pe jos sau cu bicicleta dacă se poate. Maşina îşi are utilitatea ei dar sunt situaţii în care putem renunţa la ea. În unele situaţii (oraşe aglomerate precum este Bucureşti) este mai bine să apelezi la alte mijloace de transport (metrou sau bicicleta) sau chiar la mersul pe jos dacă distanta de parcurs este mică.

Mică sau mare?

2. Alegerea maşinii trebuie să ţină cont de costurile asociate consumului acesteia. O maşină mare nu înseamnă neapărat şi o alegere înţeleaptă. Deci, renunţa la SUV şi orientează-te spre maşini cu un consum de combustibil mic.

3. Cum să economiseşti benzina. Foloseşte maşina cu mai mulţi colegi care stau în aceeaşi zonă pentru a împărţi costul combustibilului. Asta în cazul în care mersul cu maşină proprie la serviciu este o necesitate.

4. Verifică presiunea din roţi. Aceasta trebuie să fie conforma cu cea specificata de producător, înscrisă pe montanţii uşilor. O presiune corectă în roţi asigura o economie de 3-4% la combustibil.

Cum să economiseşti benzina. Fără bagaje inutile

5. Dacă nu porţi după tine decât ce este necesar, poţi face o economie la combustibil de până la 5%.

6. Condu calm căci demarările în forja şi opririle bruşte presupun un consum mai mare de combustibil.

7. Cumpără un combustibil ieftin dar doar dacă staţia de alimentare este aproape de tine căci altfel nu câştigi nimic dacă trebuie să străbaţi oraşul pentru asta.

Ai grijă cu aerul condiționat

8. Foloseşte mai puţin instalaţia de climatizare dacă nu e necesar. La drum lung şi la viteze mari e de preferat să foloseşti aerul condiţionat şi nu să mergi cu geamul deschis. Un geam deschis la viteze mari, de peste 90 km/h scade coeficientul aerodinamic şi creşte consumul de combustibil.

9. Cum să economiseşti benzina. Alegeţi un traseu cu trafic redus pentru ca un trafic congestionat este un consum mare şi de timp şi de bani.

10. Chiar dacă preţul la combustibil este mare, nu poţi renunţa cu totul la maşină. Așadar informează-te, adaptează-te pentru a nu da o avere pe benzină lunară.

Adauga un comentariu