Prima pagină » WoW! » Cum sa... » Cum să cureţi tapiţeria maşinii fără mari bătăi de cap
Cum să cureţi tapiţeria maşinii fără mari bătăi de cap

Cum să cureţi tapiţeria maşinii fără mari bătăi de cap

27 feb. 2020, 10:47,
în WoW!

Dacă nu ai bani să-ţi duci maşina la spălătorie de fiecare dată când se murdăreşte, iată o selecţie de trucuri pentru curăţarea rapidă şi uşoară a maşinii de unul singur!

1. Curățarea carpetelor murdare. Ca să cureţi rapid şi eficient, prepară o pastă din oţet alb şi bicarbonat de sodiu. Apoi foloseşte o perie de plastic ca să desprinzi urmele de noroi întărit şi, la final, aspiră mizeria!

2. Praful pătrunde uşor în maşină, şi este greu de îndepărtat din locurile strâmte şi greu accesibile. Nicio problemă! Curăţă zonele murdare cu o pensulă subţire, după care foloseşte aspiratorul ca să tragi tot praful.

3. Nu-i o idee bună să foloseşti spray-uri toxice în maşină pentru curăţarea bordului şi lustruirea banchetelor şi a altor accesorii îmbrăcate în piele. Foloseşte în schimb o lavetă îmbibată în puţin ulei de măsline.

4. Posesorii de animale de companie ştiu bine ce mizerie lasă în urmă „companionii” după o excursie scurtă la veterinar. Aici, aspiratul nu prea funcţionează, plus că trebuie să insişti foarte multă vreme ca să îndepărtezi părul. Pulverizează în schimb apă peste banchete, după care foloseşte o racletă peste suprafeţele umezite. Părul se desprinde imediat.

5. Orice şofer vrea ca maşina să miroasă a proaspăt, dar deodorizantele de maşină sunt destul de toxice, şi nu întotdeauna foarte eficiente. Soluţia? Fă-ţi propriul deodorizant de maşină amestecând bicarbonat de sodiu cu uleiuri esenţiale naturale, şi apoi răsturnând substanţele într-un borcănele cu capacul perforat. Iată cât e de simplu.

6. Ştergătoarele de parbriz se îmbâcsesc repede, şi ajung uneori să păteze parbrizul în loc să îl cureţe de mizerie. Soluţia e simplă: şterge-le zdravăn cu o cârpă îmbibată în apă şi detergent, după care cu alcool etilic! Foloseşte o cârpă pentru apa cu detergent, şi alta curată pentru alcoolul etilic.

7. Bunicii spălau odinioară geamurile cu oţet şi hârtie de ziar, dar oare funcţionează metoda şi pentru parbrize? Cu siguranţă Pulverizează oţet peste parbriz, lasă-l să acţioneze câteva minute, după care şterge parbrizul cu ziare. Trebuie neapărat să testezi metoda!

8. Ca să cureţi mai uşor şi mai bine jantele cromate, pulverizează peste ele soluţie de apă cu oţet, apoi şterge-le cu o cârpă curată.

9. Ai roţile pline de mizerie întărită? Nicio problemă. Prepară o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă, freacă rosturile cauciucurilor cu ea folosind o perie aspră, apoi clăteşte-le zdravăn cu apă.

10. Petele de pe scaunele şi bancheta maşinii pot fi îndepărtate cel mai uşor folosind apă fierbinte amestecată cu detergent și puțin bicarbonat de sodiu. Pulverizează soluţia pe zonele pătate, apoi freacă bine în urmă cu o cârpă curată. Dacă e necesar, repetă paşii până ce petele ies complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024