Prima pagină » WoW! » Bizar » Cum să citești gândurile oamenilor în funcție de limbajul corpului
Cum să citești gândurile oamenilor în funcție de limbajul corpului

Cum să citești gândurile oamenilor în funcție de limbajul corpului

03 iun. 2020, 14:00,
în WoW!

Oricine ar vrea să citească gândurile interlocutorului, mai ales când vine vorba de vreo divergență sau o discuție în contradictoriu. Ei bine, chiar poți să o faci dacă știi să citești limbajul corpului.

Unii oameni se folosesc de propria intuiție și deduc, mai mult sau mai puțin, care sunt intențiile celuilalt. Dar pentru cei care nu sunt la fel de ”intuitivi” nu-ți rămâne decât să înveți să citești limbajul corpului. Din fericire, nu este chiar complicat.

De mult timp se știe că 55% din informație este transmisă prin comunicarea non-verbală, deși acest lucru ne încurcă uneori. Bine, asta nu se aplică atunci când nu tu ești subiectul, atunci chiar e de mare folos. Allan Pease, un expert australian în limbajul corpului, te învață la ce trebuie să fii atent, ca să anticipezi și să citești gândurile oamenilor. Mimica, gesturile și alte mișcări ale corpului te pot ajuta să citești un om ca o carte deschisă.

Ochii închiși în limbajul corpului

Dacă o persoană vorbește cu tine și închide ochii, ar trebui să știi că ei încearcă să se ascundă. De reținut e că asta nu înseamnă că persoana este speriată de tine. Dimpotrivă, ei încearcă să scape de tine și dacă închid ochii vei dispărea. Mă rog, nu fizic.

Gura acoperită cu o mână

Îți amintești că atunci când erai mic îți acopereai gura ca să nu spui vreo prostie? Asta se întâmplă și când ești adult. Cu câteva degete sau chiar cu toată palma, asta te ajută să nu eliberezi cuvintele pe care nu vrei să le spui, deși în prima instanță ai presupus că da. Uneori, acest gest este ascuns sub o tuse falsă.

Ascunderea feței îi dă de gol

În general, acest gest este folosit pentru a atrage persoane de sex opus. Când ne punem mâinile pe mâini, prezentăm chipurile noastre ca și cum am încerca să spunem: „Eu sunt. Te poți bucura de priveliște. „Bărbații ar trebui să memoreze acest gest pentru a prinde momentul și a da un compliment la momentul potrivit.

Aranjarea bărbii sau a părului

Aceasta este ceea ce fac oamenii atunci când încearcă să ia o decizie. S-ar putea să privească în jos, în sus, în lateral sau oriunde. Nici măcar ei nu știu la ce se uită, dar fii atent la limbajul corpului și poate te ajută intuiția.

Brațele încrucișate sunt cruciale în limbajul corpului

Este unul dintre cele mai populare gesturi din limbajul corpului. Nu este de mirare că mulți oameni se simt foarte confortabil în această poziție și asta pentru că îi ajută să se închidă în fața celorlalți. Adesea folosim acest gest atunci când suntem iritați de ceva. Brațele încrucișate e semnul care-ți spune că persoana respectivă nu se simte confortabil cu ceea ce spui.

Profilul

Atunci când o persoană se sprijină de spătarul scaunul și își înclină capul într-o parte înseamnă că e obosită de conversație.

Frecatul mâinilor

Se crede că mâinile transmit ceea ce gândește capul. Dacă cineva își freacă mâinile înseamnă că gândește pozitiv în legătură cu un aspect. Mai simplu, înseamnă că are speranțe. De obicei, daci asta când te gândești la un viitor cu beneficii.

Strângerea de mână

Dacă dai mâna cu cineva și persoana respectivă ți-o strânge pe a ta cu ambele mâini, înseamnă că este alături de tine.

Atingerea brațului

Deseori, oamenii ating interlocutorul cu ambele mâini. Atunci când îți atinge brațul o poți cataloga drept o invazie a spațiului privat. De fapt, înseamnă că el intenționează să comunice cu tine și că are nevoie de compania ta.

Așezarea cravatei

Semnificația acestui gest depinde de situație. Dacă un bărbat face acest lucru aproape de o femeie frumoasă, probabil înseamnă că îi place. Cu toate acestea, acest gest poate indica, de asemenea, că o persoană nu se simte confortabilă. Poate că a mințit sau vrea doar să plece.

Firele de păr de pe bluză

Atunci când vezi pe cineva că-și strânge firele de păr de pe haine înseamnă că nu e de acord cu ce spui, dar nu vrea să o spună. Altfel spus, îi este frică să-și exprime opinia.

Picioarele pe birou

Un astfel de gest poate exprima multe: maniere rele, lipsă de respect, încercarea de a arăta cine este șeful sau chiar că persoana se îngrijește de propria sănătate. Psihologii cred că dacă te simți confortabil în această poziție, nu trebuie să stai așa oriunde, pentru că mulți interpretează gestul ca pe o formă de jignire.

Contactul vizual e important în limbajul corpului

Ochii sunt ferestre spre suflet și, de asemenea, o modalitate foarte bună de a comunica. Puteți citi toate sentimentele și emoțiile unei persoane în ochii lor. Iubiții se uită reciproc în ochi, de exemplu. În orice caz, atunci când vrei să citești gândurile cuiva uită-te în ochii lui și îți vei da seama ce vrea să transmită. Bine, nu te holba, că ar fi dubios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`