Toată lumea știe despre pericolele alcoolului, dar viața fără mofturi nu este viață. Într-o vacanță, vă puteți permite un pahar, dacă doriți cu adevărat. Este adevărat, șampania cu bule este înlocuită cel mai bine cu un pahar de vin alb pentru a evita mahmureala. Vă vom spune cum să beți alcool pentru a vă simți vesel și proaspăt dimineața.
Organizația Mondială a Sănătății recomanda sa reduceti consumul de alcool. Vă sfătuim să vă tratați cu grijă. Și amintiți-vă că efectele alcoolului se manifestă nu numai cu dureri de cap, ci afectează grav activitatea tuturor organelor.
Ce se întâmplă în interiorul corpului în timpul mahmurelii?
O mahmureala este o stare fizica si mentala neplacuta a unei persoane. Apare la câteva ore după ce a băut o cantitate mare de alcool și durează aproximativ o zi sau două. Orice lucru care este mai mult de o băutură standard pentru o femeie și două pentru un bărbat pe zi este considerat o cantitate mare . O mahmureala poate fi vindecata doar renuntand la alcool, toate celelalte sfaturi doar te fac sa te simti mai bine.
Când există prea mult alcool în sânge, enzimele nu reușesc să transforme complet acetaldehida în acid acetic. Ca urmare, se acumulează în ficat. Și corpul nostru nu a găsit cum să facă față unei astfel de creșteri a otrăvii în corp. El vrea să îndepărteze alcoolul prin orice mijloace și ne simțim mahmur în același timp.
Iată principalele simptome ale unei mahmureli
- Durere de cap. Din alcool, vasele creierului se extind și se inflamează. Pulsatia devine mai puternică și o simți în timpul mahmurelii.
- Tulburari ale somnului. În general, alcoolul este relaxant și somnoros, dar calitatea somnului suferă. Cu mahmureala, somnul este scurt și intermitent, iar când te trezești, este greu să știi dacă este zi sau noapte. Acesta este modul în care alcoolul afectează hormonii care reglează somnul și starea de veghe.
- Deshidratare. Alcoolul are efect diuretic. Toți cei care au stat la o coadă lungă la toaletă la petreceri și evenimente în care beau de mai multe ori știu acest lucru. În același timp, 120 ml de vin sau alte băuturi băute se vor transforma într-o oră într-o jumătate de litru sau chiar un litru de urină. Acum este clar de ce dimineața se pare că ați fi întins într-un deșert fierbinte noaptea.
- Greață, vărsături, dureri abdominale. Alcoolul irită stomacul. În el crește nivelul acidului clorhidric, de unde durerea în abdomen și senzația de amețeală.
- Slăbiciune. Te simți scurs de energie și dispoziție din cauza scăderii nivelului de glucoză. Se pare că alcoolul reduce indirect producția sa în organism.
Cum să vă pregătiți pentru o petrecere, astfel încât să nu se simtă rău mai târziu?
- Mănâncă . Serios, dacă nu beți pe stomacul gol, puteți reduce șansele de greață și vărsături dimineața. Dacă există alimente în stomac, alcoolul nu va irita atât de mult membrana sa mucoasă.
- Nu luați medicamente. Majoritatea drogurilor sunt incompatibile cu alcoolul, iar combinația lor poate duce la evenimente imprevizibile. Alcoolul și antidepresivele, analgezicele, medicamentele pentru tensiunea arterială ridicată și sedativele sunt cele mai proaste cupluri vreodată. Împreună pot provoca amețeli, palpitații frecvente, sângerări de stomac, convulsii și chiar moarte.
Cum să bei și ce să mănânci la petrecere?
- Mănâncă o gustare ușoară, cu conținut scăzut de grăsimi. Ar trebui să existe alimente în stomac, astfel încât alcoolul să nu irite membrana mucoasă. Este recomandat să consumați carbohidrați complecși atunci când beți paste sau orez. De asemenea, vă vor ajuta să vă bucurați de gustul vinului și vă vor ajuta să vă dezvăluiți nuanțele.
- Alegeți alcool ușor fără gaze. Există într-adevăr o diferență de ce să bei, astfel încât mahmureala să nu fie grea. Se recomandă să alegeți băuturi alcoolice ușoare fără gaze. De exemplu, gazele din șampanie te fac să te intoxici mai repede. Iar alcoolul închis la culoare conține aditivi care fac mahmureala atât de neplăcută. Cele mai frecvente dintre acestea se găsesc în băuturile spirtoase precum bourbonul sau vinul. Acestea includ uleiuri de metanol, tanin și fusel. Se pare că vinul alb, vodca, romul alb și ginul amenință cel mai puțin o mahmureală. Dar chiar și aici este important să știm când să ne oprim.
- Bea multa apa. Da, trebuie să alergi mai des la toaletă. Dar acest sacrificiu merită să te trezești cât mai alert și reîmprospătat.
Ce te va ajuta să revii la viață dimineața?
- Dulce . Cu mahmureala, dulciurile vor ajuta să scăpați de slăbiciune. Dar amintiți-vă, cel mai bine este să nu exagerați cu cookie-urile și ciocolata. Cantități mari de zahăr adăugat sunt nesănătoase.
- Antiacide . Acestea sunt medicamente care scad nivelul acidului clorhidric din stomac. Sunt folosite pentru arsuri la stomac și dureri de stomac și sunt pentru mahmureală. Tabletele, pulberile sau gelurile cu antiacide vor ameliora simptomele neplăcute, cum ar fi arsurile la stomac. De asemenea, puteți bea apă cu sifon, este și un antiacid.
- Mai multă mișcare. Nu trebuie să mergi la sală cu mahmureală – corpului tău îi lipsesc deja apa și electroliții, iar restul o vei pierde în timp ce te ghemuiți sau alergați pe pistă. Pentru a vă împrospăta puțin, cel mai bine este să faceți o plimbare prin casă și să luați puțin aer curat.
- Analgezice și medicamente antiinflamatoare. Pe de o parte, medicamentele antialgice, cum ar fi ibuprofenul, sunt sfătuiți să ia dacă aveți o durere de cap teribilă dimineața. Se crede că o cantitate mică de alcool și administrarea unei pastile nu dăunează mult corpului, este sigur. Pe de altă parte, un medicament precum paracetamolul în sine poate dăuna ficatului în cantități mari, iar în combinație cu alcool, organul suferă mai mult. Prin urmare, luați analgezice dacă disconfortul nu poate fi tolerat și medicamentul este într-o doză mică. Mai bine , întrebați medicul dacă luați sau nu o pastilă.