Prima pagină » Magazin » Cum sa alegi medicul stomatolog potrivit
Cum sa alegi medicul stomatolog potrivit

Cum sa alegi medicul stomatolog potrivit

22 iul. 2022, 15:53,
BZI.ro, în Magazin

Când vine vorba de sănătatea noastră, dar mai ales de sănătatea orală și refacerea danturii, care poate avea influențe vizibile asupra activităților noastre zilnice, încercările de a găsi medicul potrivit trebuie să fie făcute cu succes.

Zâmbetul este o parte importantă a corpului care influențează foarte mult încrederea în sine, așa că alegerea unui medic stomatolog doar după o discuție cu cineva întâmplător, poate duce adesea la rezultate care sa nu va multumeasca, deoarece nu cunoaștem criteriile de satisfacție ale acelei persoane și care este nivelul profesional al medicului recomandat.

Așadar, ca pacient trebuie să faceți o mică cercetare în primul rând despre medici profesioniști care au rezultate excelente în stomatologie.

În acest articol vă vom explica tot ce trebuie să știți atunci va doriti sa alegeți un medic dentist, începând prin a enumera câteva criterii după care să vă ghidați pentru a găsi medicii potriviți din punct de vedere profesional.

1. Acordă încredere medicilor stomatologi cu experiență și certificări profesionale.

Întotdeauna un medic stomatolog cu o vastă experiență va ști cum să abordeze afecțiunile dentare, ținând cont de nevoile și dorințele pacientului. El vă va da încrederea că rezultatul final va fi unul atât estetic, precum și funcțional.

2. E de preferat să alegi o clinică stomatologică cu multiple specialități dentare, dotată cu tehnologie performantă.

De ce spunem asta? Într-o clinică stomatologică, mereu vei găsi personal dedicat pentru orice tip de intervenție sau tratament stomatologic, oricat de complex ar fi cazul dumneavoastra. Acolo, medicii stomatologi vor avea acces rapid în baza de date la istoricul dumneavoastră medical, medicii pot colabora între ei foarte eficient și ușor, iar dumneavoastră veți putea realiza toate investigatiile de diagnostic, inclusiv radiografiile dentare, tomografiile computerizate sau scanările intraorale 3D în cadrul clinicii, fără a mai fi necesar să vă deplasați în alte centre medicale.

Toate tratamentele se fac pe baza unui plan de tratament personalizat, întocmit interdisciplinar, în echipă.

În plus, e în ajutorul dumneavoastră să alegeți o clinică stomatologică care care program de lucru și în weekend sau un orar bine stabilit zilnic, cu cabinet de urgențe, nu doar în funcție de programările pacienților. Nimeni nu și-ar dori să aștepte după o programare câteva zile, când are o urgență stomatologică.

3. Cu ajutorul tehnologiei digitale, rezultatele sunt mult mai predictibile și estetice.

Medicii dentiști experimentați care participă activ la cursuri de perfecționare știu cât de indispensabilă este tehnologia digitală pentru a crea rezultate uimitoare.

De aceea este important să alegem o clinică performantă la nivel tehnologic și din punct de vedere al echipei de specialiști.

Trebuie să urmărim ca prin echipa sa medicală și dotările de top, clinica să ofere întreaga gamă de servicii în domeniul stomatologiei dentare. Unul dintre elementele importante pe care le deține o clinică de top este specializarea serviciilor precum: implantul dentar, sinus lift surgery, tratamente chirurgicale de tip “one day surgery”, microchirurgie parodontală, estetică dentară, ortodonție, stomatologie pediatrică cât și alte specializări, folosind bineînțeles cele mai moderne mijloace de investigații de tipul: CAD/CAM, Computer Tomograf sau microscop.

Aceste clinici care dețin toți acești factori și medici specializați vor aloca timp și studiu pentru prezentarea detaliată a fiecărui tratament pacientului, în scopul de a informa și crea o legătură bună de comunicare cu pacientul, care va conduce în final la cele mai bune rezultate.

4. Clinica aleasă să fie ”baby friendly”’ și cu acces la opțiunea de inhalosedare.

Deoarece zâmbetul începe din copilărie, este important să avem acces la o clinică stomatologica cu servicii dedicate micilor pacienti. O clinică dentara care se respectă oferă servicii complete tuturor categoriilor de pacienti, indiferent de vârstă. Un personal dedicat, o clinică stomatologica dotată cu echipament, tehnici și materiale atraumatice, ar trebui să fie nelipsite pentru micii pacienți în cadrul specializării de stomatologie pediatrică.

De multe ori întâmpinăm pacienți cărora le este foarte frică sau au o fobie de dentist, care îi împiedică să ia decizia de a-și rezolva problemele dentare.

Inhalosedarea este o metodă sigură de sedare prin care pacientului i se aplică o mască nazală, prin care va inhala un amestec de protoxid de azot și oxigen, rezultatul fiind o senzație rapidă de liniștire și relaxare profundă.

De asemenea, inhalosedarea poate fi de un real ajutor și în cazul copiilor, care au un grad crescut de anxietate și deși au grave probleme dentare, nu acceptă tratamentul medical decât cu ajutorul inhalosedării.

Inhalosedarea la copii este un procedeu de sedare conștientă, conceput pentru a ajuta pacientul copil să fie mai destins și cooperant în timpul tratamentelor dentare.

Inhalosedarea nu are contraindicații în rândul copiilor, cei mai mulți dintre pacienți pot beneficia de această metodă. Însă este bine să știm că inhalosedarea se realizează doar în urma recomandării și supravegherii medicului specialist stomatolog.

Putem spune că medicii nu o recomandată dacă micii pacienți se confruntă cu o viroză respiratorie, deoarece există posibilitatea ca aceștia să întâmpine dificultăți în a respira corect pe nas în timpul tratamentului dentar.

5. Reputația clinicii.

Cel mai bun mod de a valida motivele în baza cărora veți lua decizia de a alege să faceți o programare la o anumită clinică stomatologica poate fi chiar mediul online.

Astfel, puteți verifica foarte simplu recenzii, poze și mărturii ale pacienților existenti, nivelul de profesionalism, dotările tehnologice sau ambientul doar accesand site-ul clinicii respective sau un profil online de social media pe care acesta îl deține.

6. Program de fidelitate și varietatea metodelor de plată.

Vizitele periodice şi menţinerea unei relații constante cu medicul stomatolog reprezintă unul dintre elementele cheie care contribuie la definirea unui zâmbet frumos și sănătos pe termen lung.

O clinică dentară care se respectă va alege întotdeauna o atitudine transparentă, inclusiv pentru aspectele de natură financiară: va avea o listă de prețuri afișată fizic în incinta clinicii sau pe site, cu ajutorul căreia pacientul să poată să se informeze direct despre pachetele sau serviciile promoționale valabile pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poată beneficia oricând de ele la un preţ avantajos.

Varietatea sistemelor de plată este o bună opțiune, în special variantele ajutătoare de plată online sau prin transfer bancar, pentru a economisi timp în acest scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *