Varza murata este o garnitura excelenta la o multime de feluri de mancare, fie ca sunt cu carne sau nu. Insa, pentru a mura de varza stim ca e nevoie de cateva saptamani bune ca aceasta sa fie buna de mancat.
Va vom prezenta o reteta rapida cu ajutorul careia puteti avea varza murata in numai cateva zile!
Daca iti place varza murata si vrei sa o consumi si pe timp de vara atunci trebuie sa incerci aceasta reteta. Este o reteta usoara si rapid de facut, dureaza aproximativ 30 minute sa o prepari. Iar varza de vara se mureaza rapid, nu va trebui sa astepti prea mult sa fie gata.
Ingrediente:
varza alba
o sfecla rosie
cativa catei de usturoi
piper negru
1 ardei iute
sare (2 linguri la 1 litru de apa)a
apa
Citeste si Consuma cat mai multi ardei. Secretul nebanuit pe care il ascunde banala leguma
Mod de preparare:
1. Se taie varza si sfecla rosie in felii si se aseaza Intr-un borcan de sticla in straturi.
2. Se curata usturoiul, ardeiul se spala si se taie rondele.
3. Usturoiul, ardeiul iute si boabele de piper se pun peste varza, in borcan.
4. Se face saramura: apa se pune la fiert impreuna cu sarea, se amesteca pana se dizolva.
5. Saramura se pune fierbinte peste varza in borcan. Se acopera cu o farfurie si se lasa cateva zile.
Varza va fi gata in 4-5 zile, dupa care se poate consuma. Zeama se poate consuma si ea, fiind foarte benefica pentru stomac. O puteti bea sau o puteti folosi sa acriti diverse ciorbe si mancaruri.
preluat de pe agro-herbs