Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Cum sa ai picioare perfecte, fara fire de par sub piele
Cum sa ai picioare perfecte, fara fire de par sub piele

Cum sa ai picioare perfecte, fara fire de par sub piele

16 iun. 2016, 20:31,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:66289;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Exfolierea este calea cea mai simpla pentru a preveni cresterea firelor de par sub piele. Celulele moarte se acumuleaza la suprafata pielii si creeaza astfel un strat mai rigid, prin care este blocata patrunderea firelor noi de par care cresc dupa epilare. Astfel firele cresc in interior, iar rezultatul sunt acele brobonele inestetice la suprafata pielii. Dar daca exfoliezi des, vei indeparta stratul de celule moarte si vei eliberea firele noi de par. Foloseste o perie speciala pentru baie care iti permite sa masezi pielea si sa elimini rezidurile. De asemenea, o lufa din fibre naturale sau sintetice, dar si un burete de baie cu suprafata usor abraziva sunt ideale pentru a masa picioarele la fiecare dus. Exfolierea ar trebui facuta in fiecare zi, dar niciodata in zilele imediat dupa epilare. Pielea poate fi iritata, motiv pentru care exfolierea ar trebui evitata o zi sau doua.
Hidrateaza-ti pielea
Pielea uscata poate fi un alt motiv pentru care firele de par cresc sub piele. Hidratarea picioarelor este foarte importanta nu numai pentru a pereveni cresterea firelor in interior, dar si pentru a evita aspectul neplacut provocat de descuamarea pielii.
Un truc eficient pentru o hidratare intensa este acela de a aplica imediat dupa baie sau dus, pe pielea umeda, un ulei natural hidratant, pe care sa il masezi bine pe piele. Poti folosi uleiul de cocos, care are si un parfum delicat, pe langa proprietatile de hidratare, dar si ulei de masline, de avocado, unt de shea, unt de cacao etc. De asemenea, uleiul pentru bebelusi este o alta optiune perfecta pentru a hidrata picioarele cu piele uscata.
Evita lotiunile de corp cu silicon
Unele lotiuni de corp cosmetice contin substante menite sa acopere pielea cu o pelicula fina, care creeaza imediat dupa aplicare senzatia de piele perfect neteda. Dar acesta nu este altceva decat un truc prin care vei crede ca pielea ta a fost hidratata intens, imediat. in realitate, pelicula din substante sintetice care ramane pe suprafata pielii tale are efecte nocive, putand fi responsabila si pentru cresterea firelor de par in interior. Siliconul sau ceara care intra in compozitia acestora pot bloca porii, iar in acest fel firele de par cresc in interior, dupa epilare.
Alege metoda potrivita de epilare
in functie de textura firelor tale de par, care pot fi mai groase sau mai subtiri, fiecare metoda de epilare ar putea sa aiba rezultate diferite. De aceea, este important sa monitorizezi cu atentie cand iti cresc cele mai multe fire de par sub piele, astfel incat sa descoperi care este metoda de epilare care nu iti face bine. De exemplu, daca firele tale de par sunt groase, folosirea epilatorului electric ar putea sa agraveze cresterea firelor de par sub piele.
in acest caz, este de preferat epilarea cu ceara, cu zahar sau epilarea cu aparat cu lumina pulsanta, pe care acum o poti face si acasa.
Nu aplica produse cosmetice imediat dupa epilare
Nu este recomandat sa folosesti produse cosmetice imediat dupa epilare. Pielea este iritata, iar porii deschisi din care au fost extrase firele de par se pot infecta. Din aceasta cauza, orice substanta sintetica aplicata pe piele ar putea sa o irite si mai mult. Nu folosi creme de corp, lotiuni, deodorante, parfumuri. Porii deschisi se pot infecta, cauzand inflamarea si blocarea lor, astfel ca firele de par care vor creste vor fi blocate in interior.
sursa: eva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 iulie 2024
17 iulie 2024