Prima pagină » Magazin » Cum să ai o căsnicie mai fericită? Opt semne de maturitate în relație
Cum să ai o căsnicie mai fericită? Opt semne de maturitate în relație

Cum să ai o căsnicie mai fericită? Opt semne de maturitate în relație

26 iul. 2024, 10:55, 1 ,
în Magazin

Dacă vrei să ai o căsătorie de lungă durată trebuie să te înarmezi cu răbdare și să știi să gestionezi situațiile de criză care pot să apară. O familie trebuie să aibă coloană vertebrală, asta înseamnă să aibă baze durabile. Căsătoria înseamnă iubire, devotament, este un start câtre o viață stabilă și responsabilă.

Iată care sunt principalele 8 semne de maturitate în căsătorie sau în relație:

1. Capacitatea de a ierta

Acest lucru este dificil la început, mai ales dacă orgoliul este mare, însă prin muncă interioară se poate dezvolta. Când ai greșit prin acțiuni sau vorbe, este indicat să-ți ceri iertare și astfel vei putea scăpa de povara acestei situații negative, care poate afecta relația din punct de vedere emoțional.

2. Compromisurile

Noi oamenii avem așteptări diferite și nu știm să ne întâlnim la mijlocul drumului. Asta înseamnă că ne vine greu să facem compromisuri în căsătorie. Deși compromisul pare a fi baza unui acord de dragoste, totuși când este folosit în exces ne distruge acel sentiment de fericire.

Într-o relație de cuplu, fiecare ar trebui să cedeze la un moment dat, să renunțe la orgoliu și să facă unele sacrificii și compromisuri. Deseori, conducerea unei case este plină de mici compromisuri, iar asta creează acea senzație că nu ai timp să respiri. Cuplurile căsătorite pot fi mai fericite dacă au capacitatea de a se pune de acord cu diferite lucruri și de a face și compromisuri.

3. Sinceritatea, încrederea și gelozia

În orice cuplu, unul iubește mai mult și altul mai puțin. Prin urmare, nimeni nu se așteaptă de la partener la o iubire perfectă, însă la sinceritate și încredere da. Dacă în cuplu intervine gelozia, asta poate duce la distrugerea armoniei și a fericirii.

Lipsa de încredere duce la certuri, distanțare, gelozie și chiar la ruperea relației. Nimeni nu-și dorește să fie în relație cu cineva gelos, sau care are tendința de a înșela. Asemenea relații toxice sunt foarte stresante și nefericite.

4. Dependența

Dependența de partener în exces trebuie evitată pentru că poate deveni obositoare și toxică. Dragostea matură înseamnă să ajungi la un echilibru în relație, să eviți dependența emoțională care ar putea indica anumite tulburări de personalitate. Mulți oameni se tem să-și facă o relație de cuplu, pentru că nu vor să ajungă să fie dependenți de partener, sau să-și piardă libertatea.

5. Interes pentru viața persoanei iubite

Pentru a avea o relație fericită este important să fii interesat de persoana iubită, de personalitatea ei, de realizările și eșecurile ei. Ideal este să o accepți așa cum este, cu defecte și calități. În relație nu trebuie să existe toxicitate, invidie, critici, autoritate, obiceiuri de nesuportat.

6. Intimitatea

Pentru multe cupluri intimitatea și pasiunea sexuală contează foarte mult. În multe căsătorii însă poate apărea o deconectare sexuală din cauza schimbărilor în apetitul sexual. Unele femei își iubesc soțul, însă nu sunt împlinite în viața intimă. Asta le face să fie interesate de anumite accesorii pentru dormitor, precum vibratoare și să rămână în continuare căsătorite.

7. Recunoștința

Căsătoria este un dar în viață și pentru asta este nevoie de recunoștință. Cu toții suntem imperfecți, fapt pentru care neînțelegerile în cuplu sunt inevitabile. Pentru a avea o viață conjugală fericită trebuie răbdare în abordarea eficientă a incompatibilităților și a diferențelor de opinie.

Respectul este foarte important în relație, fără el conversațiile devin obositoare sau chiar un chin. Fiecare trebuie să cunoască slăbiciunile celuilalt și să încerce să arate respect în cuvinte și fapte. Recunoștința și respectul contribuie enorm la fericirea în căsnicie sau în relație.

8. Idealuri comune

O căsătorie este fericită dacă există iubire, respect, idealuri comune și valori apropiate la cei doi. Asta nu înseamnă că femeia și bărbatul trebuie să fie de acord în toate, însă ar trebui să se completeze și să aibă idealuri comune, importante.

Multe cupluri învață prea târziu aceste lucruri esențiale și de aceea ajung în etapa neplăcută, când decid să renunțe și să se despartă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`