Un truc uimitor pe care trebuie sa-l aplici ca sa ai flori mai mari si mai dese la muscate! Pelargonium este un gen de plante florale, cunoscut popular sub numele de muscate, care include circa 200 de specii. Aceste specii infloresc din primavara pana in toamna. Chiar daca sunt flori comune, acestea sunt printre cele mai des intalnite in gradina sau balcon. Muscatei ii place solul cu pH in jur de 6-6,2 (pamant de florarie), dar si pamantul fertil de gradina.
Nu e nevoie sa folositi ghivece mari, solul bine drenat si foarte usor. Trebuie sa aveti mereu grija sa dati gauri la ghivece pentru scurgerea apei suplimentare. Pentru a avea flori frumoase si dese, planta trebuie ingrijita. Iata cateva trucuri care va pot fi de folos:
- Ca sa ai muscate frumoase cat mai mult timp, cimpara plante sanatoase care au frunzele verzi.
- Foloseste cojile de banana. Dupa ce ai mancat bananele sa nu arunci cojile. Pune-le la uscat pe o hartie. Cand sunt uscate macinale sau faramiteaza-le bine. Praful obtinut il amestecati cu pamant de flori. Mineralele din cojile de banana, in special potasiul, vor ajuta muscatele sa faca flori mai mari si mai viguroase.
- Pentru o ramificatie bogata, taie tulpinile plantelor batrane.
- Evita sa le uzi atunci cand soarele este puternic.
- Aseaza muscatele in asa fel in cat sa aiba cat mai multa lumina.
- Daca este soare foarte puternic protejati planta. Razele puternice ii ard frunzele.
- Curata muscata cat mai des. Nu lasa frunzele sau florile uscate in ghiveci, nu este estetic, nu le ajuti sa se dezvolte, in plus, curatarea previne aparitia ciupercilor pe partile moarte ale plantei.
- Nu tine muscatele tot timpul la umbra. Se vor dezvolta mai mult frunzele si vor fi expuse la boli.
- Muscatele trebuie udate dimineata sau seara. Din cand in cand, indicat este sa le faci „dus” . Atentie, nu folositi apa direct de la robinet. Tineti apa in sticla 2-3 zile.
- Daunatorii se combat cu insecticide iar bolile cu fungicide.
Citeste si Floarea din fereastra care lupta contra cancerului. Ce proprietati are muscata rosie
Moduri diferite in care poti folosi cojile de banane
- Cojile de banane sunt bune la lustruit pielea – pantofi sau orice alt produs din piele – lustruiesti si apoi stergi cu o carpa moale.
- Cojile de banane sunt bune pentru dinti – ii albeste in mod sanatos si natural. Freci coaja de banana de dinti, dupa periaj. Vitaminele si mineralele continute de acest fruct fac minuni pentru dantura ta.
- Cojile de banane vindeca negii – freaca negii cu interiorul unei coji de banane zilnic, seara. Vei vedea efectul asteptat in maxim 2 saptamani.
- Cojile de banane si acneea – vitaminele si mineralele din acest fruct ajuta la reducerea acneei. Freaca locul cu o coaja de banana, pana cand coaja se schimba la culoare si devine maronie. Fa asta de 3 ori pe zi daca poti, pana cand vezi ca ai rezultate.
- Cojile de banane si pielea uscata – ca ai pielea aspra, ca este foarte uscata, etc, freaca locul respectiv cu interiorul unei coji de banane.
- Cojile de banane si vanataile – postasiul continut de coaja de banana ajuta la vindecarea locului vatamat. Procedeul se aplica si in cazul zgarieturilor si intepaturilor de insecte.
- Cojile de banane si hemoroizii – interiorul unei coji de banane se amesteca cu un pic de vaselina. In pasta rezultata se inmoaie un pansament care se aplica pe locul dorit, pentru jumatate de ora. Se innoieste pansamentul dupa aceasta durata. Se repeta procedeul de cate ori este nevoie. Aceasta pasta actioneaza ca un calmant si un astringent al zonei.
- Cojile de banane si puricii plantelor – poti indeparta puricii de plante cu coaja de banana pusa la radacina plantei. Mirosul ii alunga.
- Cojile de banane si carnea – inainte de a pune la cuptor friptura, freaca carnea cu coaja de banana. De asemenea, coaja de banana pusa in tigaie tine carnea suculenta.
- Cojile de banane si vietuitoarele naturii – vrei sa ai parte de vizitele fluturilor, pasarilor sau albinelor in gradina ta, atunci foloseste coji de banane sau si alte fructe. Sunt ca un magnet pentru ele.