Prima pagină » Lifestyle » Cum să adormiți în 2 minute, oriunde te-ai afla
Cum să adormiți în 2 minute, oriunde te-ai afla

Cum să adormiți în 2 minute, oriunde te-ai afla

25 ian. 2021, 09:53,
în Lifestyle

Concepute inițial pentru piloții militari, aceste exerciții vă vor ajuta să vă relaxați rapid în orice situație.

Această tehnică de relaxare a fost creată pentru piloții americani în timpul celui de-al doilea război mondial. Datorită stresului constant, nu s-au putut relaxa și au greșit în timpul zborurilor. Militarii au adus renumitul antrenor sportiv Bud Winter pentru a crea un sistem de exerciții de relaxare. A fost atât de reușit, încât Winter l-a folosit după război cu sportivii. Ideea este să vă relaxați mai întâi fizic și apoi mental.

Aceste exerciții au ajutat să facă față atât stresului de luptă, cât și anxietății înainte de competiție. Sunt aplicabile în viața de zi cu zi, pline de anxietate și oboseală cronică .

Relaxați-vă fizic

  1. Așezați-vă în scaun și așezați picioarele pe podea. Întindeți genunchii, așezați mâinile relaxate pe șolduri. Închideți ochii și lăsați bărbia la piept.
  2. Respirați încet, profund și regulat. Îndreptați ridurile de pe frunte. Imaginați-vă că pielea capului se relaxează. Relaxați-vă maxilarul și deschideți gura puțin ca un pește. Acum relaxați-vă mușchii feței. Apoi limba și buzele.
  3. Relaxați mușchii care controlează ochii. Lasă-i să se înmoaie în orificiile ochiului. Respirați încet.
  4. Lăsați umerii cât mai jos posibil. Simțiți că mușchii gâtului se relaxează ? Încearcă să le relaxezi și mai mult.
  5. Acum relaxează-ți pieptul. Respiră adânc. Expirați și eliberați toată tensiunea pe măsură ce expirați. Lasă-ți cutia toracică să cadă. Imaginați-vă că sunteți o bucată mare și grea pe scaun, ca o meduză. Respirați încet. Eliberați tensiunea la fiecare expirație.
  6. Trunchiul superior este acum relaxat. Esti bine. Ești plin de o senzație de căldură și confort.
  7. Treceți la picioare. Relaxați-vă mușchii drepți ai coapsei. Imaginați-vă carnea atârnând doar de oase. Repetați pentru mușchii gambelor, gleznelor și picioarelor. Spune-ți că nu există deloc oase în piciorul drept. Este doar o încărcătură grea lentă pe podea. Faceți același lucru cu piciorul stâng.
  8. Întregul tău corp este acum complet relaxat. Respirați adânc și eliberați tensiunea acumulată la fiecare expirație.

Dacă vă este greu să vă relaxați o parte a corpului, încordați-o mai întâi. După aceea, este mai ușor să simți cum se relaxează.

Relaxați-vă mental

După ce v-ați relaxat fizic, este suficient doar zece secunde să nu vă gândiți la nimic. Atunci vei adormi. Principalul lucru este să oprești fluxul constant de gânduri . Și nu-mi trece prin cap regretul, anxietatea și problemele.

Este deosebit de important să nu vă gândiți la mișcare. Experimentele de iarnă cu atașarea electrozilor la corp au arătat că mușchii se contractă atunci când ne gândim doar la o acțiune. Acest lucru este confirmat de cercetările moderne.

Iarna a oferit trei opțiuni. Alege una dintre ele. Dacă nu ajută, treceți la următorul.

  1. Imaginați-vă că este o zi caldă de primăvară afară. Te întinzi în fundul unei bărci care se leagănă pe apele calme ale lacului. Te uiți la cerul albastru deasupra capului și norii care plutesc pe el. Nu lăsați alte gânduri să vă distragă atenția. Concentrați-vă asupra acestei imagini și încercați să vă bucurați de ea.
  2. Imaginați-vă că stati într-un hamac negru imens. Întunericul te înconjoară din toate părțile.
  3. Repetați cuvintele „nu gândiți, nu gândiți, nu gândiți” timp de zece secunde. Încercați să nu lăsați alte gânduri să vă intre în cap.

După șase săptămâni de antrenament, 96% dintre piloți au învățat să adoarmă în două minute oriunde, inclusiv sunetele unui foc viu. Au reușit să adoarmă chiar dacă au băut cafea, deși cofeina face dificilă adormirea.

Aceste exerciții sunt versatile. Folosiți doar partea pentru relaxare fizică atunci când vă aflați sub stres. Iar dacă vrei să adormi, completează-le cu tehnici de relaxare mentală.

Încercați să adormiți dacă aveți cinci minute de transport, la coadă sau în timpul unei pauze la serviciu. Chiar și o odihnă atât de scurtă te va reîmprospăta și te va face mai vesel. Exercițiul este, de asemenea, potrivit pentru a adormi pur și simplu mai repede seara.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *