Prima pagină » Lifestyle » Cum să adormi mai repede noaptea?
Cum să adormi mai repede noaptea?

Cum să adormi mai repede noaptea?

01 sept. 2020, 11:19,
în Lifestyle

Situația în care o persoană nu poate dormi noaptea și aruncă și se întoarce dintr-o parte în altă este cunoscută de mulți. În același timp, diverse gânduri neplăcute se strecoară în capul tău, interferând cu relaxarea. Este bine dacă mâine este zi liberă și vă puteți permite să dormiți dimineața. Dar ce să facem dacă insomnia chinuie, de exemplu, în ajunul unei întâlniri importante?

Din păcate, nu există o rețetă universală pentru cum să adormi repede. Vă prezentăm sfaturi, printre care, cu siguranță, există o modalitate care va fi eficientă în situația dvs.

Trebuie să dormiți într-un mediu confortabil

Camera unde dormiți trebuie să fie la o temperatură confortabilă. Nu trebuie să te duci să te odihnești cu fereastră larg deschisă. Se recomandă aerisirea dormitorului câteva minute pentru a elimina mirosurile neplăcute și pentru a furniza aer proaspăt cu suficient oxigen.

Dacă ai un ulei esențial preferat care calmează nervii, folosește-l pentru a miroși aerul din dormitorul tău.

Problemele cu somnul pot fi asociate cu iluminarea în zona de odihnă a nopții. Se știe că hormonii somnului nu sunt produși în lumină puternică. Prin urmare, merită să tragi perdelele, astfel încât lumina de pe stradă să nu între în cameră sau poți să folosești o mască de dormit.

Ai nevoie de liniște absolută pentru un somn odihnitor? Atunci, luați dopuri pentru urechi de la farmacie.

Viteză cu care adormiți este influențată și de postura pe care o persoană o are în pat. Încercați să vă poziționați astfel încât să vă simțiți cât mai confortabil.

Lenjerie de pat

Mulți oameni consideră că le este mai ușor să adoarmă pe lenjerie curată. Prin urmare, încercați să o schimbați mai des. Alegerea păturii potrivite este, de asemenea, importantă. Nu trebuie să fie prea ușoara sau prea grea. De asemenea, pătura trebuie schimbată în funcție de sezon.

Se recomandă o pernă de duritate medie.

Dietă corectă

Ceea ce mănâncă o persoană la cină afectează direct somnul. Nu puteți merge la culcare flămând sau după o masă consistentă.

Consumul de alimente cum ar fi banane, nuci, lapte, pâine integrală și salată înainte de culcare poate ajută la un somn bun. Se recomandă să nu se includă în meniul cinei:

  • alimente proteice;
  • băuturi cu cofeină,
  • mâncăruri picante, grase și dulci.

Cum să vă relaxați psihicul dacă nu puteți dormi

Nu vă așteptați să nu vă gânditi la nimic în timp ce stați în pat. Este mai bine să încercați să vă distrageți atenția de la gândurile neplăcute.

În astfel de cazuri, cititul pe timp de noapte este minunat. Nu abordați cărțile cu o poveste fascinantă, de la care va fi dificil să vă smulgeți. De îndată ce te simți somnoros, stinge lumina.

Meditația te va ajută, de asemenea, să scapi de gândurile care te vizitează în pat. Încearcă să gândești lucruri plăcute. Imaginați-vă că zaceți într-o barcă, navigați încet pe un râu sau zburați în nori.

Exercițiile de respirație pot da efectul dorit. Sunt efectuate culcat pe spate. Trebuie să respirați încet și profund, controlându-vă respirația și distrăgându-vă atenția de la gânduri străine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024