Prima pagină » Local » Cum s-a sărbătorit la Iași Ziua Imnului Național: „Imnul național este parte a trinității poporului român, alături de stemă și drapel!“- GALERIE FOTO/ VIDEO

Cum s-a sărbătorit la Iași Ziua Imnului Național: „Imnul național este parte a trinității poporului român, alături de stemă și drapel!“- GALERIE FOTO/ VIDEO

29 iul. 2022, 12:39, 2 ,
Andreea Andrei în Local

Ziua Imnului Național s-a sărbătorit la Iași cu defilare militară și un moment artistic ce a cuprins toate imnurile pe care România le-a avut de-a lungul deceniilor. La ceremonie au fost prezenți edilul Iașului Mihai Chirica, prefectul Bogdan Cojocaru și președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

S-a sărbătorit la Iași Ziua Imnului Național în prezența mai multor oficiali din administrația locală și județeană. Ceremonia a fost deschisă de o scurtă rugăciune, apoi fanfara a dat onorul militar. După declarațiile celor 3 oficiali ieșeni, a avut loc intonarea tuturor imnurilor pe care România le-a avut ca imn național în deceniile trecute.

Ziua Imnului Național s-a sărbătorit la Iași cu patriotism

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a îndemnat pe cei prezenți să fie mândri de patria din care fac parte. Acesta a vorbit cu emoție despre drapel, stemă și imnul național, numindu-le o „trilogie a României“.

„Mă bucur că putem fi împreună la un moment atât de important pentru toți românii. Indiferent unde se află ei, practic ziua de astăzi, deschide calendarul românilor de pretutindeni. Imnul național este parte a trinității poporului român, alături de stemă și drapel. A făcut de fiecare dată înconjurul lumii când românii au avut ce arăta. Imnul trebuie să rămână simbolul cel mai de preț, alături de drapelul patriei. Imnul aparține universului tuturor românilor, trebuie promovat, trebuie cântat în fiecare zi, trebuie adus în scoală, în universitate. Pentru că atunci când ne va fi mai rău, imnul, stema și drapelul ne vor salva, alături de Dumnezeu”, a declarat Mihai Chirica, edilul Iașului.

Emoții și îndemnuri spre curaj și patriotism

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe a vorbit cu emoție despre cât de important este imnul pentru o țară care se mândrește cu libertatea și unitatea sa.

„«Deşteaptă-te, române!» este un simbol al unității, al credinței ce o păstrăm în suflet și care va exista mereu în identitatea neamului nostru. Astăzi, sărbătorim 174 de ani de când acesta nu e doar un cântec patriotic, ci un adevărat mesaj de speranță și putere, de înălțare a idealurilor unui întreg popor, el este glasul dat victoriilor ce ne fac să fim mândri că suntem români. O astfel de zi este un adevărat prilej de a ne reaminti de valorile și principiile unui stat liber, puternic și unit. Trăim vremuri în care conștientizăm cel mai bine cât de importantă este pacea de acasă și siguranța de care avem atâta nevoie pe teritoriul României. După atât de mult timp în care societatea și prioritățile oamenilor s-au schimbat, mesajul imnului național rămâne la fel prezent și creează emoții puternice ce ne inspiră. «Acum ori niciodată» să fie mereu deviza românilor în atingerea propriilor aspirații și să luptăm cu «glorie deplină» pentru dreptate și unitatea națională. Să cinstim în fiecare zi Imnul Național, să înțelegem sensul său și să îi respectăm pe cei ce ne fac să îl cântăm prin triumful adus țării”, a transmis în discursul său preşedintele CJ Iași, Costel Alexe.

Cu emoție și mesaje de patriotism s-a sărbătorit la Iași Ziua Imnului Național, alături de primarul Mihai Chirica, prefectul Bogdan Cojocaru și președintele Consiliului Județean Costel Alexe.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`