Prima pagină » Sport » Cum rezistă Sorana Cîrstea în „bula” de la US Open: „Suntem foarte izolați, nici în parcare nu avem voie”

Cum rezistă Sorana Cîrstea în „bula” de la US Open: „Suntem foarte izolați, nici în parcare nu avem voie”

03 sept. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la US Open 2020, iar acum se pregătește de duelul cu Johanna Konta. Sorana s-a impus în două seturi în primul tur, contra Christinei McHale, scor 6-4, 7-5, iar apoi a vorbit despre situația din SUA. US Open 2020 este primul turneu de Grand Slam desfășurat în timpul pandemiei de COVID-19:

„Konta este o jucătoare bună, solidă, care are multă experiență la nivelul ăsta. Eu am încredere în armele mele și probabil nu pornesc favorită, dar atunci când joc bine cred că pot să bat pe oricine.
Nu sunt o persoană foarte socială, îmi este puțin teamă să nu iau virusul și să mai stau vreo două săptămâni pe aici. Mi-am petrecut timpul în cameră, în autobuz și la bază. Am încercat să păstrez o distanță de bun simț față de toată lumea.

Sorana Cîrstea: „Este dificil să jucăm în aceste condiții săptămână de săptămână”

Am respectat toate regulile. Prima săptămână a fost ok, dar cu cât trec zilele, cu atât este mai greu. Eu cred că la un moment dat trebuie să relaxăm măsurile, pentru că este dificil să jucăm săptămână de săptămână în aceste condiții. Suntem testați la fiecare 72 de ore.
Suntem foarte izolați, nu avem voie nici măcar să dăm o tură în afara hotelului, prin parcare. Deja se simte, sunt două săptămâni de când sunt aici. Asta este, prefer să joc în condițiile astea, decât să mai stau 5 luni acasă. Prefer să joc”, a spus Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

Meciul Sorana Cîrstea – Johanna Konta va avea loc joi, 3 septembrie. Pentru accederea în turul al doilea, Sorana Cîrstea va încasa 84 de mii de euro și va primi 70 de puncte WTA.
În această noapte intră în concurs și Mihaela Buzărnescu contra altei jucătoare din Statele Unite, fosta campioană, Sloane Stephens, iar Patricia Țig are meci cu japoneza Kurumi Nara.

Ce victorie pentru Patricia Țig la US Open! 6-1, 6-0 cu japoneza Kurumi Nara

Patricia Țig (26 de ani, 88 WTA) a imitat-o pe Sorana Cîrstea și s-a calificat în turul 2 la US Open, după victoria superbă în fața japonezei Kurumi Nara (28 de ani, 142), scor 6-1, 6-0.
Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 122 WTA) a pierdut în fața americancei Sloane Stephens (27 ani, 39 WTA), 3-6, 3-6.
Patricia Țig a prins o zi excelentă și pur și simplu a demolat-o pe experimentata sportivă din Japonia. După ce a pierdut un game în primul set, pe cel de-al doilea l-a câștigat la zero. 84.000 de euro și 70 de puncte WTA valorează calificarea în turul 2 la US Open.

Cu un procentaj de 76% al punctelor câștigate pe primul serviciu, Patricia a avut 17 lovituri direct câștigătoare. În turul secund, Patricia Țig o va întâlni pe croata Donna Vekic (24 de ani, 24 WTA), care a învins-o pe Kristyna Pliskova (28 de ani, 66 WTA), 3-6, 7-6, 6-4.

Mihaela Buzărnescu, eliminată de Sloane Stephens

Mihaela Buzărnescu a pierdut în fața americancei Sloane Stephens în două seturi 3-6, 3-6.
Stephens a început în trombă și a ajuns repede la 4-0. Buzărnescu a recuperat un break, dar Sloane s-a impus cu 6-3.
Startul setului secund a fost dătător de speranțe pentru Mihaela, cu break, dar românca nu a putut ține nivelul ridicat și adversara sa a întors soarta setului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *