Cum repari o mancare prea sarata? Aportul excesiv de sodiu poate duce la o serie de probleme de sanatate, inclusiv tensiune arteriala ridicata si pierderea masei osoase (osteoporoza). Hipertensiunea arteriala este un factor important de risc pentru accidentul vascular cerebral, boli de inima si boli de rinichi. Populatia generala consuma mult mai mult sodiu decat nevoia reala.
Excesul de sodiu favorizeaza retentia de apa
Sodiul joaca un rol crucial in schimbul de lichide in organism. Prin urmare, un dezechilibru al cantitatilor de sodiu are repercusiuni semnificative asupra fluxului de lichide. In cazul unui aport excesiv de sodiu, apa va migra in afara celulelor catre tesuturi. In loc sa ramana in celule, se va acumula excesiv. Acest fenomen este cunoscut sub numele de retentie de apa.
Promoveaza aparitia celulitei
Daca celulita poate avea origini genetice (predispozitie), dieta este, de asemenea, un factor important. Excesul de sodiu poate promova sau agrava aspectul celulitei. O dieta bogata in sodiu duce la aparitia unui sol favorabil pentru instalarea celulitei adipoase (legata de un exces de depozitare de grasimi) si a celulitei apoase (legate de o retentie de apa).
Accelereaza imbatranirea pielii
O dieta prea bogata in sodiu are, de asemenea, efecte nocive asupra pielii noastre. Excesul de sare favorizeaza in special uscarea tesuturilor epidermei si pierderea elasticitatii lor naturale, ceea ce ar accelera imbatranirea pielii. Aceste fenomene se remarca si in cazul fumatului sau supraexpunerii la soare.
Cum repari o mancare prea sarata?
Cum sa elimini excesul de sare din mancare? Ati scapat prea multa sare? Nu este nevoie sa aruncati mancarea! Iata cum corectati un fel de mancare excesiv de sarat!
Curatati un cartof mare. Puneti in oala cu mancare fierbinte si scoateti-l atunci cand mancarea este gata. Cartoful va absorbi excesul de sare.
Mai puteti folosi in loc de cartof si o crusta de paine uscata.