Prima pagină » Culinar » Cum repari maioneza. Ce trebuie să știe gospodinele pentru a obține un preparat reușit

Cum repari maioneza. Ce trebuie să știe gospodinele pentru a obține un preparat reușit

27 dec. 2023, 08:15,
în Culinar

Iată cum să repari maioneza dacă aceasta s-a tăiat. Maioneza este un sos cu o consistență groasă, preparat din gălbenușuri, muștar, ulei, sare și zeamă de lămâie. Maioneza de casă se folosește la tot felul de salate, la pește sau alături de alte delicii culinare. Maioneza se face rapid acasă, însă cele sau cei fără prea multă experiență în bucătărie pot avea probleme la prepararea sosului. Maioneza se poate tăia, însă la fel de bine poate fi reparată, ținând cont de câteva trucuri. Iată ce trebuie să știe gospodinele pentru a obține un preparat reușit.

Cum repari maioneza

Când vine vorba de maioneza făcută acasă, gospodinele pot întâmpina dificultăți la prepararea acesteia. Deși maioneza este ușor de făcut, aceasta se poate tăia, însă se poate repara rapid. Unul dintre secrete este să punem o linguriță de muștar de la început și să omogenizăm foarte bine cu gălbenușurile, turnând ulei treptat și amestecând continuu.

O altă metodă de a repara maioneza tăiată este să adăugăm o linguriță de apă fierbinte și să amestecăm foarte bine maioneza. Apa fierbinte va ajuta la omogenizarea gălbenușului cu uleiul. După ce am pus o lingură de apă fierbinte, adăugăm un pic de zeamă de lămâie și un pic de ulei și amestecăm foarte bine.

La final, vom obține o maioneză cremoasă și spunoasă, gata de folosit la prepararea unei salate boeuf.

Rețeta unei salate boeuf gustoase cu o maioneză perfectă

Pentru delicioasa salată boeuf vom avea nevoie de 5 cartofi, 5 morcovi, 5 castraveți murați, 1 piept de pui, 300 g de boabe de mazăre, sare, măsline negre și ardei roșu pentru ornat. Pentru maioneză vom folosi 2 gălbenușuri, 1 linguriță de muștar și 1 cană de ulei.

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-o oală cu apă cu un pic de sare. Într-o cratiță separată se fierb morccovii curățați, mazărea și după preferințe, rădăcina de țelină și cea de pătrunjel. Pieptul de pui se fierbe într-o oală separată. Când sunt gata legumele, se scurg de apă și se lasă la fiert. Cartofii se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Morcovii se taie cubulețe mici, la fel și castraveții. Pieptul de pui se taie fâșii apoi se mărunțește. S pun toate într-un bol și se amestecă împreună cu boabele de mazăre. Se potrivește gustul cu sare și un pic de piper.

Ultimul pas constă în pregătirea maionezei de casă. Într-un bol se pun gălbenușurile fierte împreună cu muștarul și se amestecă foarte bine. Se adaugă treptat uleiul și se amestecă mereu. La final, se adaugă zeamă de lămâie și se mixează din nou pentru a obține o maioneză cremoasă și fină. Aceasta se amestecă împreună cu legumele și pieptul de pui. Salata boeuf se decorează cu măsline negre și felii de ardei roșu, dar și cu frunze de pătrunjel.

Maioneza de casă se poate tăia, dar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, maioneza poate fi reparată și folosită la prepararea unei salate boeuf delicioase. Salata boeuf cu maioneză de casă nu lipsește de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`