Actualitate

Cum reduci uzura maşinii. La ce trebuie să fii atent

Publicat: 11 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum reduci uzura maşinii. La ce trebuie să fii atent
Cum reduci uzura maşinii

Cum reduci uzura maşinii. În cele mai multe cazuri, o mașină e o investiție utilă dar care nu poate fi considerată profitabilă.

Având în vedere costurile semnificative ale unui automobil nou, precum şi preţul ridicat al pieselor necesare reparării, trebuie să ne gândim serios la protejarea propriului automobil. Exista metode, recomandate de specialişti, ce au ca scop reducerea uzurii maşinii:

Cum reduci uzura maşinii

Un șofer responsabil trebuie să aibă grijă atât când este la volan, în trafic, dar și în clipa în care lasă mașina în parcare. Unele greșeli pot accentua extrem de mult uzura automobilului. Iar acesta poate deveni chiar un pericol în trafic din această cauză.

Schimbarea uleiului şi a filtrului de ulei conform recomandărilor producătorului. Nu orice ulei existent pe piaţa este potrivit pentru orice tip de maşină. În cartea de întreţinere a autoturismului există informaţii privitoare la tipurile de ulei ce menţin buna funcţionare a motorului. De asemenea, țineți cont și de perioada la care se recomanda schimbarea uleiului şi a filtrului de ulei.

Atenție la presiunea din pneuri

O presiune corectă în pneuri are, la fel, o importanţă deosebită pentru menajarea maşinii. Dacă presiunea este insuficientă, avem și un consum mai mare de combustibil. De asemenea, exista şi riscul ca pneul să se deterioreze. Devine vulnerabil la loviturile de bordura sau la contactul cu capacele de pe şosea. Dacă presiunea e prea mare, atunci uzura pneului este mai mare. Presiunea corecta este înscrisă în cartea tehnica a maşinii. Se mai regăseşte înscrisă pe marginea uşilor, în torpedou sau lângă căpăcelul de benzină. De obicei, presiunea se verifica o dată pe lună sau înaintea efectuării unui drum lung.

Cum reduci uzura maşinii. Schimbă filtrul de aer

Filtrul de aer are rolul de a nu lăsa particulele de praf (şi orice altă mizerie) să intre la motor odată cu aerul. Dacă acesta e murdar, performanţele maşinii vor fi mai mici, iar consumul de carburant – mai mare. În cazul în care locuieşti într-un oraş poluat, filtrul de aer trebuie schimbat mai des.

Mașina trebuie protejată

Protejeaz-o de intemperii folosind ori o husă, ori un garaj. Foloseşte ceară din când în când, pentru că are rolul de a preveni ruginirea caroseriei.

Protejează suspensiile maşinii chiar dacă îţi place să iei viraje în scurt, cu viteză. Acestea pot cauza probleme mari la suspensii.

Cum reduci uzura maşinii. Opreşte motorul dacă staţionezi pe o perioadă mai lungă de timp, căci astfel vei face economie de combustibil.

Foloseşte maşina pe distanţe mai mari, chiar dacă de obicei conduci pe distanţe scurte. Se recomanda ca, din timp în timp, să mergi pe distanţe mai lungi pentru a preveni depunerea de rugină în sistemul de evacuare (la tobă şi ţeava de eşapament).

Adauga un comentariu