E bine de știut cum să reduci febra rapid, iar de cele mai multe ori nu ai nevoie de medicamente, ci sunt indicate anumite remedii populare. Pentru ameliorarea febrei atât la copii, cât şi la adulţi vă prezentăm câteva leacuri băbeşti. Interesant este faptul că aceste remedii sunt garantate şi de medici.
În această perioadă, virozele, gripele dar și temutul coronavirus pun multă lume la încercare. Astfel, îți vom propune câteva remedii naturale pentru a scăpa de febră. Iar avantajul este că poți recurge la ele atât acasă, cât și dacă ești în concediu la munte.
Evident, nu este ideal să te pricopsești cu o gripă nasoală și nici măcar cu un simplu roșu în gât. Mai ales că acesta din urmă, de cele mai multe ori, vine la pachet cu tot cu febră. Și ar fi păcat să-ți saboteze întreaga vacanță de iarnă. Însă din fericire, cu un pic de „ajutor”, poti remedia situația. Astfel, vei ajuta organismul să se refacă fără „intervenția” medicamentelor de sinteză.
Cum reduci febra rapid
Ei bine, sunt multe remedii naturale pentru reducerea febrei. În cele ce urmeaza, vom „poposi” asupra câtorva leacuri cu rezultate optime. Pentru ameliorarea episoadelor febrile și reducerea temperaturii corpului sub 38-39°C sunt de folos mai multe leacuri. Și niciunul nu are vreo legătură cu medicina modernă.
Din gura bătrânilor au ajuns direct în reţetele medicilor. Multe din leacurile băbeşti nu sunt de lepădat şi, în plus, sunt garantate de experienţă. Probabil cea mai cunoscută rețetă pentru scăderea febrei este folosirea şosetelor înmuiate în oţet. Şosetele înmuiate în oţet diluat cu apa „scot” răceală din corp ca prin farmec.
Frecții cu oțet sau spirt
De asemenea, frecţiile cu oţet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica ne scăpa de răceală şi scădea febra. Pentru copiii sub doi ani se recomandă stropirea şosetelor cu oţet, nu cu spirt sau ţuica. Altfel se pot intoxica cu alcool.
Medicul are şi mai multă încredere în cataplasmele cu apa caldă, pentru scăderea febrei. Se învelește copilul într-un cearșaf înmuiat în apa caldă, de la subraţ până la genunchi. Se evită extremităţile și se îndeasă cârpa în zona inghinală, deoarece pe acolo trec vase mari de sânge. Atenție, apa trebuie să fie caldă (36 de grade), în niciun caz rece, pentru că poate face şoc hipotermic.
Nu în ultimul rând, ceaiul de ceapă tratează tusea, iar infuzia de coji de nucă tratează tusea productivă. Apoi, ceaiul de gălbenele ameliorează problemele digestive (ulcer, gastrita, vărsături şi greaţă, colici). Iar ceaiul de cruşin este cel mai bun laxativ natural. Însă nu se dă copiilor şi nu trebuie să depăşiţi doza înscrisă pe pachet. Totodată, ceaiul de tei este un calmant eficient şi un somnifer natural.
Așadar, acum că știi cum să reduci febra rapid, nu vei mai fi luat prin surprindere de acest inconvenient…