Prima pagină » Informații utile » Cum recunoști un câine de rasă Akita? Povestea emoționantă a lui Hachiko, câinele care a uimit întreaga lume

Cum recunoști un câine de rasă Akita? Povestea emoționantă a lui Hachiko, câinele care a uimit întreaga lume

25 sept. 2024, 15:14,
Redacția BZI în Informații utile

Rasa de câine Akita a ajuns în atenția lumii cu ajutorul lui Hachiko, probabil unul dintre cei mai faimoși câini. Povestea patrupedului a făcut înconjurul lumii și astfel, această rasă de talie medie a devenit una dintre cele mai căutate.

Hachiko era un câine din rasa Akita Inu, care a murit pe 8 martie 1935. Timp de 10 ani, acesta și-a așteptat stăpânul în gară, așa cum fusese obișnuit. Din păcate, stăpânul său nu a mai coborât niciodată, fiind răpus de un accident vascular la locul de muncă.

Câinele Akita

Akita, un câine de origine japoneză, face parte din grupul de câini de tip Spitz, cunoscuți în general pentru talia lor mică, însă această rasă este o excepție notabilă, mai ales datorită dimensiunilor sale impresionante. Cu o înălțime ce poate ajunge până la 70 cm, Akita este un câine masiv, impunător și greu de controlat, nu doar din cauza firii sale independente, ci și datorită puterii fizice considerabile. Cu un cap lat, marcat de o scobitură distinctă pe frunte și urechi triunghiulare ridicate, Akita emană o aură de demnitate și superioritate. Coada sa, curbată elegant peste spate, este o trăsătură definitorie a acestei rase.

Deși este un câine cu un puternic instinct protector, Akita este, în general, un animal solitar. Nu se simte în largul său în spații aglomerate, precum parcurile pentru câini, și nici în mijlocul unor reuniuni gălăgioase. Deși necesită o legătură strânsă cu familia sa, compania stăpânului îi este, de obicei, suficientă. Akita este cunoscut pentru răbdarea și afecțiunea de care dă dovadă față de copiii familiei sale, însă nu este la fel de tolerant cu copiii străini. Nu este un câine care să se implice în jocuri energice și, pentru a evita incidente neplăcute, nu este indicat să fie lăsat nesupravegheat în preajma copiilor sau a oaspeților.

Povestea lui Hachiko

Akita își va urma stăpânul cu loialitate, dar numai dacă acesta reușește să-l înțeleagă și să-l disciplineze cu fermitate, dar și cu blândețe. Această rasă nu tolerează strictețea nejustificată, violența sau nedreptatea. Un stăpân care îi oferă îndrumare încă din primele luni de viață, care îi impune limite clare și îi acceptă încăpățânarea, va descoperi un partener de încredere și devotat, mereu gata să își apere familia.

Un exemplu emblematic al loialității acestei rase este povestea lui Hachiko, un câine Akita Inu care a devenit cunoscut la nivel mondial. Hachiko s-a născut pe 10 noiembrie 1923, în Odate, prefectura Akita, și la patru luni a fost adoptat de profesorul Hidesaburo Ueno de la Universitatea din Tokyo. Zi de zi, câinele și-a însoțit stăpânul la gara Shibuya și l-a așteptat cu răbdare până la întoarcere. Din păcate, pe 21 mai 1925, profesorul a decedat subit la universitate. Hachiko a continuat să-l aștepte zilnic în gară, timp de aproape zece ani, în speranța că va vedea din nou trenul sosind cu stăpânul său.

Povestea emoționantă a lui Hachiko a devenit simbol național în Japonia, iar câinele a fost adoptat de comunitatea locală. În 1932, ziarul Tokyo Asahi Shimbun a publicat un articol despre devotamentul său, iar Hachiko a devenit un simbol al loialității.

Câinii din rasa Akita au devenit populari datorită lui Hachiko. Această rasă are un temperament foarte unic, fiind extrem de loiali față de stăpânii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024