Prima pagină » Cancan » Cum putem să îngrijim pisica siameză! Iată toate detaliile despre această rasă – FOTO

Cum putem să îngrijim pisica siameză! Iată toate detaliile despre această rasă – FOTO

17 nov. 2023, 11:29,
în Cancan

Pisica siameză este una dintre cele mai căutate râse din România. Îngrijirea acestui animal de companie este foarte ușoară și la îndemâna oricui, fiind o rasă nu foarte pretențioasă.

Spre deosebire de pisica british, siameza are un comportament vioi și este poreclită ”câinele pisicilor”. Ea poate fi dresată până la un anumit punct.

Pisica Siameză: Aspect și proveniență

Alături de rasa Persiană, pisica Siameză se numără printre cele mai vechi și celebre rase de pisici. Originară din Asia de Sud-Est, mai precis din regiunea Siam, care aparține astăzi Thailandei, Siamezele erau venerate acolo ca pisici de templu. În finalul secolului al XIX-lea, primele exemplare de pisici Siameze au ajuns în Anglia, unde au fost selective pentru a dezvolta această rasă. Standardul oficial al rasei Siameze a fost stabilit în 1892. Începând din 1927, au început să fie crescute și în Germania, de unde s-au răspândit ulterior în întreaga lume.

Cu o statură de talie medie, Siamezele au un corp subțire, picioare lungi și lăbuțe mici. O pisică Siameză adultă femelă cântărește în general între 3 și 4 kg, în timp ce un mascul din aceeași rasă poate ajunge între 4 și 5 kg. Capul de formă triunghiulară este completat de urechi ascuțite cu o bază lată.

Ochii lor de culoare albastru închis, formați ca niște migdale și poziționați relativ diagonal, sunt trăsături caracteristice ale Siamezelor. Aceste pisici sunt parțial albinoase, producând o mică cantitate de melanină. Acest aspect creează coloritul clasic al Siamezei, cunoscut sub numele de „seal-point”.

Acesta presupune o colorare genetică neagră la extremități, care trece într-un maro închis prin intermediul genei Siameze „cs”. Colorarea petelor întunecate nu are loc imediat, ci la câteva săptămâni de la naștere. Restul blănii este alb sau crem, cu un strat scurt și puțin subpăr, aderat aproape de corpul pisicii. Ca o paranteză, dacă nu dorești să iei o pisică și vrei un câine, atunci îți recomandăm un articol despre nume câini băieți (masculi), articol în care vei găsi cele mai interesante nume pentru animalul tău de companie.

Pisicile siameze au un comportament spre câine

Pisicile Siameze sunt adesea denumite în glumă „câinii pisicilor” datorită comportamentului lor asemănător cu cel al câinelui. Aceste feline pot fi, într-o anumită măsură, dresate și se remarcă prin iubirea lor abundentă. Cu toate acestea, ele vor învăța doar atât cât vor, și dacă încerci să le impui ceva, vei simți ascuțimea ghearelor lor. Datorită inteligenței lor și a caracterului docil, pisicile Siameze sunt alese adesea ca membri potriviți pentru o familie. Fiind foarte sociabile, ele au nevoie de interacțiune constantă și se fac auzite printr-o voce distinctă. Dacă ceva nu le place, nu ezită să-ți comunice acest lucru cu voce tare, ceea ce le face și foarte perseverente.

Cu toate acestea, Siamezele sunt extrem de dependente de oameni și apreciază timpul petrecut în brațele stăpânilor. Lăsate singure prea mult timp, aceste pisici inteligente se plictisesc rapid. Prin urmare, dacă ai o Siameză în casă, oferirea unor opțiuni adecvate, cum ar fi jucăriile interactive, este esențială pentru a le menține ocupate. Fiind feline sociabile, ele se pot bucura de compania reciprocă și pot petrece ore întregi jucându-se și îngrijindu-și blana. Chiar plimbarea lor în lesă este o opțiune, cu condiția să se obișnuiască cu aceasta de la o vârstă fragedă și să se facă exerciții în interior înainte de a ieși afară. O îngrijire corespunzătoare poate asigura o viață lungă pentru o Siameză, care poate trăi minim 14 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *