Prima pagină » National » Cum putem îngriji un câine Cane Corso? Este indicat dacă avem copii?

Cum putem îngriji un câine Cane Corso? Este indicat dacă avem copii?

06 dec. 2023, 13:47,
B, , h, , în National

Au fost spune numeroase lucruri despre acest câine, Cane Corso, despre comportamentul lui, despre atenționări speciale legate de achiziția unui astfel de animal de companie. În rândurile care urmează vă vom demonta câteva mituri despre această rasă de câini care este mult subapreciată în România.

Dacă nu dorești să iei un asemenea câine, atunci îți recomandăm achiziția unui ciobănesc german, numit popular câine lup, un animal de companie ideal pentru cei care au copii.

Câinele Cane Corso este o rasă calmă

Câne Corso Italiano este o rasă de câine caracterizată prin încredere și liniște, având originile în sudul Italiei. Cunoscut neoficial sub denumirile de „Mastiff Italian” sau „Cane di Macellaio”, această rasă câștigă treptat popularitate și în afara țării de origine. Este considerat un companion potrivit pentru cei activi, care practică sport, dispun de spațiu generos în locuință și au deja experiență în îngrijirea câinilor.

Când sunt educați corespunzător, Cane Corso pot manifesta numeroase trăsături pozitive de caracter: sunt docili, jucăuşi, adoră copiii și sunt loiali. Datorită capacităților lor remarcabile de pază, nu tolerează străinii pe teritoriul lor, indiferent dacă aceștia sunt oameni sau alte animale. În afara acestui context, se manifestă destul de rezervați și preferă să ignore persoanele necunoscute. Dacă ți-ai luat un câine, dar nu știi ce nume să-i pui, atunci îți recomandăm această listă nume câini băieți/masculi.

Familia reprezintă o prioritate pentru ei, și sunt dispuși să o apere în situații de urgență. Un Cane Corso nu adoptă o atitudine agresivă fără un motiv întemeiat, însă sunt hotărâți să-și protejeze teritoriul și membrii familiei fără a face compromisuri. Instinctul lor puternic de apărare a contribuit la clasificarea acestei râse în categoria câinilor considerați periculoși în unele țări, impunând condiții speciale pentru deținători. Prin intermediul dresajului, Cane Corso devine un companion de încredere și loial.

Cum îngrijim un câine Cane Corso

Este suficient să perii Cane Corso o dată la câteva zile pentru a elimina firele de păr în exces. În perioadele în care își schimbă blana, este permis să tunzi câinele. De obicei, această rasă nu necesită spălare frecventă; în cazul în care blana rămâne murdară și nu poate fi rezolvată prin periere, poți să-l speli cu un șampon delicat. Datorită pielii ferme în zona fălcii și a botului, Cane Corso lasă puține bale în comparație cu alte rase de câini mari. Este recomandat să oferi gustări speciale pentru îngrijirea dinților sau produse uscate de mestecat.

Îngrijirea unui Cane Corso necesită atenție, consecvență și claritate. Este esențial să deții cunoștințe solide despre comportamentul canin și să fii răbdător pentru a crește acest câine impresionant. Datorită instinctului său puternic de protecție și dimensiunii sale, este recomandat ca un Cane Corso să nu fie încredințat unui începător, deoarece controlul său poate deveni dificil în absența unui dresaj adecvat. Dresajul corespunzător al unui Cane Corso implică o mare responsabilitate și consecvență și poate fi realizat cu succes doar de către persoane cu experiență. Socializarea precoce a cățeilor și a câinilor tineri este crucială, de aceea, în calitate de stăpân al unui Cane Corso, ar trebui să considereți participarea la o școală de dresaj pentru câini ca fiind esențială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *