Prima pagină » National » Cum putem îngriji rasa de găini Brahma – FOTO

Cum putem îngriji rasa de găini Brahma – FOTO

05 dec. 2023, 15:45,
în National

În funcție de caracteristicile morfo-productive, găinile sunt împărțite în rase de carne (grele), rase de ouă (ușoare), rase mixte (cu aptitudini atât pentru carne, cât și pentru ouă) și rase decorative. Găinile Brahma sunt clasificate ca o rasă cu aptitudini atât pentru carne, cât și pentru scopuri decorative. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul istoriei, în diverse regiuni ale lumii, această rasă a fost utilizată în diferite scopuri.

Dacă ești la început în a crește găini, atunci îți recomandăm să citești articolul despre rase de găini care sunt ușor de crescut.

De unde provine rasă de găini Brahma

Se presupune că rasa Brahma a fost dezvoltată prin încrucișarea raselor Cochinchin și Combatantă de Malaesia. Procesul de formare al acestei rase a avut loc în regiunea Asia de Sud-Est, unde a fost crescută în temple de către călugări timp de peste 300 de ani.

În mijlocul secolului al XIX-lea, găinile Brahma au început să fie exportate către America și Regatul Unit, continuând procesul de îmbunătățire a rasei în aceste țări. Rasa a fost oficial înregistrată în Statele Unite în anul 1874 și a fost recunoscută ca fiind cea mai bună rasă de carne pentru mai mult de jumătate de secol.

În paralel, în Europa, Brahma a fost apreciată în special pentru aspectul său estetic și a fost folosită în principal în scopuri decorative în curți. Crescătorii europeni au depus eforturi semnificative pentru a perfecționa caracteristicile decorative, creând astfel subtipul European – decorativ.

Pentru a stimula ritmul de creștere, care este cunoscut pentru a fi relativ lent, se recomandă ajustarea conținutului de proteine în dieta animalelor. În acest scop, se introduc în rație ingrediente precum făină de pește, făină de carne și de oase, lapte praf, brânză de vaci și zer de lapte. După ce vitele ating vârsta de 5 luni, conținutul de proteine este redus pentru a evita problemele legate de dezvoltarea oaselor tinere care nu ar putea susține masa musculară în creștere rapidă.

Condiții de întreținere a găinilor Brahma

Îngrijirea găinilor Brahma nu diferă semnificativ față de alte rase. Aceste păsări necesită o încăpere curată, călduroasă și bine iluminată, precum și o zonă pentru plimbări libere și o dietă echilibrată.Există totuși câteva aspecte specifice de luat în considerare:

Dimensiunile relativ mari ale găinilor implică necesitatea unui spațiu mai generos pentru întreținere și extinderea suprafețelor utile (pentru ouat, clocit, odihnă etc.).
Penajul bogat conferă găinilor Brahma rezistență la temperaturi scăzute, ceea ce reduce costurile pentru izolarea termică. De asemenea, aceste păsări petrec mai mult timp în aer liber în timpul iernii.

Dimensiunile mari afectează mobilitatea găinilor Brahma. Păsările mai puțin active necesită mai puțin spațiu pentru plimbări, iar gardul poate avea o înălțime mai mică, de până la 1 metru.
Alimentația trebuie gestionată cu atenție, deoarece găinile Brahma au predispoziție la obezitate, care poate influența negativ productivitatea. Spre deosebire de alte rase de carne, care pot fi hrănite după principiul „mai mult este mai bine”, găinile Brahma necesită un regim de hrănire controlat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024