Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum provoci o nouă înflorire la orhidee. 6 trucuri pentru a avea flori superbe
Cum provoci o nouă înflorire la orhidee. 6 trucuri pentru a avea flori superbe

Cum provoci o nouă înflorire la orhidee. 6 trucuri pentru a avea flori superbe

05 ian. 2021, 12:05,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:6;s:6:"old_id";i:54043;s:8:"site_url";s:16:"lifestyle.bzi.ro";}

O nouă înflorire la orhidee. Phalaenopsis este o specie delicată de orhidee care, îngrijită corect, ne va încânta mult timp cu florile ei minunate.

Poate cea mai cunoscută orhidee de la noi, Phalaenopsis este o floare pe care o primim sau o oferim adesea în dar celor dragi. Această orhidee este, probabil, cea mai frumoasă plantă decorativă de locuință.

O nouă înflorire la orhidee

Orhideele nu sunt foarte pretențioase. Ele sunt ușor de întreținut și pot avea una, două și chiar trei tije cu flori care rezistă și câteva luni. Iată însă ce trebuie să facem după ce florile se usucă.

După înflorire planta intră într-o perioadă de repaus vegetativ în care va înlocui substanțele nutritive pe care le-a folosit pentru a înflori. Apa și substanțele nutritive sunt stocate în frunzele orhideei. Pentru a afla stadiul în care se află orhideea nu trebuie decât să vă uitați la rădăcini.

Dacă acestea sunt gri-cenușii înseamnă ca planta se afla în repaus vegetativ, dacă rădăcinile încep sa înverzească, înseamna că orhideea va inflori în curând.

În mod normal perioada de repaus vegetativ poate dura intre 6 și 9 luni, timp în care planta își va reface rezervele necesare pentru a înflori din nou.

În cele ce urmează vă prezentăm 6 trucuri pe care le puteți aplica pentru a stimula orhideea să inflorească mai repede.

1. O temperatură constantă de 10-15°C timp de o lună

Lăsați orhideea peste noapte afară deoarece planta va avea nevoie de umiditate și temperaturi mai scăzute decât cele din casă.

2. Lumina

Trebuie să știi că orhideei îi place lumina, însă nu trebuie lăsată în soare direct, spun specialiștii.

3. O nouă înflorire la orhidee. Mutați-o în alt vas

Dacă aveți o orhidee care are mai multe frunze, puteți încerca să o mutați într-un vas mai mare pentru a o stimula să înflorească mai rapid.

4. Atenție la rădăcini

Dacă rădăcinile orhideei sunt în stare bună, planta va înflori curând. În măsura în care se poate, pentru a declanșa înflorirea orhideei se poate muta planta într-un ghiveci cu orificii laterale, ușor de găsit în magazinele de specialitate sau în cele de materiale plastice.

5. O nouă înflorire la orhidee. Frecvența udării

Faceți-i câte un duș o dată pe săptămână: puneți-o sub apă timp de câteva secunde, apoi „drenați-o”, astfel încât apa să curgă și să nu se oprească la rădăcini.

Aveți grijă să nu lăsați apă la îmbinarea frunzelor. Acolo este „inima plantei”, de acolo vor apărea noi frunze și apa poate favoriza mucegaiul.

6. Fertilizator o dată pe lună

Cum stimulezi înflorirea orhideei. Fertilizați mai întâi rădăcinile, apoi dați-i plantei un îngrășământ lichid bazat pe azot, potasiu și fosfor.

Speram că aceste secrete vă vor fi de folos!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *