Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum protejezi telefonul mobil. Ce aplicații trebuie să ștergi
Cum protejezi telefonul mobil. Ce aplicații trebuie să ștergi

Cum protejezi telefonul mobil. Ce aplicații trebuie să ștergi

06 nov. 2019, 13:44,
în Radio

Cum protejezi telefonul mobil. Majoritatea problemelor smartphonului apar din cauza unor aplicaţii nocive care consumă bateria.

Zeci de aplicaţii periculoase apar în fiecare zi. Sunt atât de multe încât nici măcar Google Play sau App Store nu pot ţine ritmul cu ele. Aşadar, siguranţa dispozitivelor şi a informaţiilor private este în mare parte în mâinile tale.

Cum protejezi telefonul mobil

În cele ce urmează îți vom arăta care sunt aplicaţiile nocive de care trebuie să scapi rapid:

1. Jocurile gratuite

Dezvoltarea unui joc costa foarte mulţi bani şi necesită efort susţinut. Astfel că, dacă găseşti un joc gratuit, reţine că dezvoltatorii ascund ceva. Au adăugat publicitate în aplicaţie (aceasta va fi salvată automat în memoria cache şi vei încărca memoria telefonului). Sau aceştia încearcă să fure şi să vândă informaţiile tale personale. Aşadar, dacă doreşti să descarci un joc, asigură-te că este unul creat de o companie cunoascuta şi citeşte bine acordul de utilizator.

2. Aplicaţiile de încărcare rapidă

Există nenumărate aplicaţii care promit că pot grăbi procesul de încărcare a telefonului. În realitate, nimic nu îţi poate încărca telefonul mai repede decât permite setarea implicită. Aceste aplicaţii sunt doar un truc, cu un flux nesfârşit de anunţuri care apar, uneori, chiar dacă ecranul este blocat.

3. Cum protejezi telefonul mobil. Aplicaţiile Wi-Fi

Multe aplicaţii Wi-Fi gratuite pretind că îţi oferă o hartă a hotspoturilor Wi-Fi, cheile Wi-Fi gratuite şi protecţia reţelei. În realitate, acestea îţi pot fura datele personale, inclusiv informaţiile despre cardul de credit.

4. Playerele muzicale de la dezvoltatori necunoscuţi

Provoacă un consum masiv al bateriei, păstrând muzica în cache. Astfel consuma spaţiul de stocare al telefonului şi îţi oferă reclame drept bonus. Astfel, aplicaţiile muzicale puţin cunoscute pot fi dăunătoare pentru telefon, deoarece s-ar putea să conţină viruşi şi coduri de hacker.

5. Urmăritoarele de locaţie (trackere)

Cum protejezi telefonul mobil. Aplicaţiile care solicită să îţi acceseze locaţia scurtează semnificativ durata de viaţa a bateriei telefonului. Totodată pot utiliza şi vinde datele personale. Aplicaţii de navigare, aplicaţii de livrare, jocuri precum Pokemon Go şi chiar unele aplicaţii de social media îţi urmăresc locaţia. Elimină, aşadar, aplicaţiile inutile! Iar în cazul aplicaţiilor pe care le utilizezi, verifica bine condiţiile de utilizare din setările aplicaţiei. Poţi chiar interzice accesul la locaţia ta.

6. Aplicaţiile cu probleme de confidenţialitate

Pe piaţa exista o mulţime de aplicaţii care îţi solicita accesul la numărul de telefon, contacte, mesaje text, fotografii, locaţie etc. Cele mai populare aplicaţii de social media au acces la datele tale personale, fără să îţi dai seama. Aşa că acordă o atenţie suplimentara când instalezi o aplicaţie puţin cunoscută, care cere acces la datele personale. De asemenea, poţi verifica aceste setări în managerul de aplicaţii.

7. Cum protejezi telefonul mobil. Șterge aplicaţiile inutile

Cu toţii avem prin telefoane aplicaţii pe care nu le-am folosit vreodată sau de care am uitat! Acestea reduc durata de viaţa a bateriei şi încetinesc sistemul. Aşa că ia un minut să cureţi telefonul de aceste aplicaţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 noiembrie 2024
25 noiembrie 2024