Tromboza venoasă profundă poate fi prevenită cu un regim alimentar adecvat. De aceea, în articolul de astăzi, ți-am pregătit o listă cu nouă alimente, care nu ar trebui să lipsească din dieta ta.
Cu toții știm că o alimentație adecvată contribuie la o stare de sănătate perfectă. Atunci de ce să nu începem chiar astăzi să ne simțim mai bine? Ei bine, pentru a preveni tromboza venoasă profundă, este necesar să adopți un stil de viață sănătos, lucru care implică și o dietă corespunzătoare.
Dacă ești o persoană predispusă genetic la tromboză, nu mai sta pe gânduri și începe să ai mai multă grijă de tine. Acordă o importanță deosebită alimentației și fii din ce în ce mai activ. Organismul tău îți va fi recunoscător!
Previne tromboza venoasă profundă printr-un regim alimentar sănătos: 9 alimente care te vor face să te simți din ce în ce mai bine
Tromboza venoasă profundă constă în formarea unui cheag în interiorul unui vas de sânge. În general, acest cheag își face apariția la nivelul unei vene de la picioare, zonă în care sângele stagnează mai mult. Cu toate acestea, se poate forma și la nivelul arterelor coronariene sau vaselor cerebrale ori în alte teritorii nespecifice, lucru ce poate fi fatal. Din fericire, există mai multe tratamente naturiste pentru această afecțiune.
Iată care sunt cele 9 alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta ta.
Lămâie
Lămâia este unul dintre fructele care te ajută să îți întărești sistemul imunitar, să elimini toxinele și, mai presus de toate, să combați efectele radicalilor liberi. De asemenea, lămâia este ideală pentru îmbunătățirea circulației, dar și pentru creșterea producției de globule roșii. Așa că, nu uita să o incluzi în dieta ta.
Avocado
Consumat în cantități mici, avocado nu îngrașă. De aceea, recomandarea medicilor este să consumi o jumătate de avocado, de trei ori pe săptămână, în special la micul dejun.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline este o sursă bogată de acizi grași omega-6, responsabili de scăderea colesterolului „rău” din sânge. Astfel că, menține arterele flexibile previne acumularea de plăci, care îngreunează circulația sanguină.
Usturoi
Usturoiul conține alicină, o enzimă prețioasă, care protejează sănătatea inimii, întărește sistemul imunitar și, în plus, are efect anticoagulant (stimulează circulația sanguină). Consumă câte un cățel de usturoi pe zi și vei fi mai sănătos!
Morcovi
Morcovii conțin beta-caroten, substanță ce scade riscul de infarct și reglează nivelul colesterolului. Pe lângă faptul că sunt delicioși, morcovii previn tromboza venoasă profundă.
Țelină
Plină de antioxidanți, vitamine și fitoelemente, țelina normalizează tensiunea arterială, prin reducerea nivelului de cortizol din sânge. Acest hormon al stresului nu face altceva decât să agreseze sistemul cardiovascular, bulversând întreg organismul.
Anghinare
Anghinarea previne cu succes tromboza, dar și atacul cerebral. Așa că, adaugă această legumă la masa de seară, fiartă cu puțin oțet, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Suc de merișoare
Efectul sucului de merișoare este unul anticoagulant, fapt ce previne cu succes tromboza. Dacă nu găsești fructe proaspete, le poți consuma și uscate sau congelate.
Vin roșu
Un pahar de vin roșu este numai bun de consumat în fiecare zi. Reduce riscul de infarct miocardic și de atac cerebral, dar întârzie și formarea plăcilor ateromatoase din artere, îmbunătățind circulația.