Ouale si cafeaua se gasesc in aproape orice casa, iar cojile si zatul pot fi folosite eficient pentru dezvoltarea plantelor. Amestecand zatul de cafea cu cojile de oua veti obtine un foarte bun ingrasamant natural.
Nu arunca zatul de cafea! Iata cum sa il faci util!
Zatul de cafea contine azot, fosfor, potasiu, dar si alte minerale, carbohidrati, vitamine etc. Este un ingredient foarte apreciat de plantele pentru care este indicat ingrasamantul acid precum coacazul, buxusul, coniferele, azaleele, trandafirii si unii pomi fructiferi.
5 motive ca sa nu arunci zatul de la cafea
Cojile de oua contin pe langa 93% carbonat de calciu, azot, fosfor, precum si alte elemente excelente pentru ingrasarea solului.
Cum se prepara si se foloseste ingrasamantul bio
Cojile care raman dupa consumul oualor se usuca si apoi se piseaza bine. Aceasta operatiune se poate face intr-un prosop, in mojarul de usturoi, daca vreti sa obtineti o pulbere sau oricum va mai trece prin minte.
Zatul de cafea si cojile de oua pot fi administrate atat direct, cat si la producerea de compost. Atat zatul de cafea, cat si cojile de oua pot fi administrate separat, insa s-a dovedit ca in combinatie dau cele mai bune rezultate. In gradina poate fi incorporat tot zatul si toate cojile de oua care rezulta intr-o gospodarie. Insa, in ghivecele plantelor de interior trebuie administrat rational, o data la 1-2 luni.
Cum folosim cojile de oua ca medicament
sursa: paradis verde