Varza proaspată este una dintre cele mai căutate legume de vară. Fie că o mănânci simplă, fie cu o garnitură.
Pentru prepararea raţei pe varză, ai nevoie de următoarele ingrediente:
1 raţă mijlocie
1 ceaşcă de ulei
1 pahar de vin alb
1 varză
2 roşii
sare
piper boabe
Cum prepari raţa pe varză:
Speli raţa, o cureţi de intestine şi măruntaie, după care o ungi cu ulei. Sărezi, după gust. Într-o tavă de friptură, pui raţa cu o cană de apă caldă, piper boabe şi ulei. Speli şi cureţi varza, o toci mărunt şi o căleşti în ulei încins. Adaugi puţină apă atunci când s-a înmuiat uşor şi continui fierberea. În aproximativ o oră, adaugi câteva roşii decojite, tăiate felii subţiri, sare şi, după gust, poţi adăuga puţin piper sau cimbru. La sfârşit torni vinul alb.
Ungi friptura cu sosul din tavă, până când devine uşor rumenă. Treci varza călită în tava de friptură şi le mai laşi împreună în cuptor, aproximativ jumătate de oră. Serveşti fierbinte!