Dulciurile sunt mereu apreciate de cei mici, însă Crăiasa Zăpezii este prăjitura preferată a copiiilor. Aceasta este ușor de preparat, iar crema de vanilie și blatul pufos vor fi cu siguranță pe gustul tuturor. Cu siguranță toți cei care vor mânca din această prăjitură te vor întreba despre rețetă, asta deoarece este un desert pe toate gusturile, care reușește să impresioneze chiar și cele mai „mofturoase” persoane.
Prăjitura Crăiasa Zăpezii este o prăjitură de casă deosebită cu cremă de vanilie, ciocolată și nucă de cocos. Gustul acestui desert este unul special, astfel că este perfectă pentru sărbători, ocazii speciale și evenimente în familie.
Ingrediente pentru prăjitura Crăiasa Zăpezii
Prăjitura Crăiasa Zăpezii este un desert de casă deosebit cu cremă de vanilie, ciocolată și nucă de cocos. Toatea acestea combinate cu un strat de biscuiți însiropați cu lapte.
Gustul acestei prăjituri este unul special și dacă nu ar avea combinația de vanilie cu ciocolată, s-ar asemăna acest desert cu prăjitura de vis cu nucă și ciocolată.
Această prăjitură este formată din cinci elemente și anume un blat din albușuri, o cremă de vanilie și una de ciocolată, un rând de biscuiți între ele și frișcă la final. Iată și cum se realizează această prăjitură potrivită pentru toate ocaziile și care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Pentru crema prăjiturii aveți nevoie de 500 ml lapte, 200 g ciocolata amaruie, 80 g amidon de porumb, 5 buc galbenusuri, 200 g unt impartit in 2 boluri a cate 100 g, 200 g zahar tos, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare.
Ingredientele blatului pentru prăjitură sunt următoarele: 5 buc albusuri, 100 g faina, 120 g zahar tos, 20 g nuca de cocos, 30 ml ulei, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare. Pentru stratul de biscuiți și decorarea prăjiturii vei avea nevoie de 16 bucăți de biscuiți simplu, lapte pentru însiropat biscuiții, 250 ml frișcă lichidă îndulcită și nucă de cocos.
Mod de preparare
Prăjitura Crăiasa Zăpezii este prăjitura festivă perfectă pentru sărbători. Gustul, textura și aspectul acestei prăjituri sunt criteriile care fac ca acest desert să fie în topul preferințelor a mii de gospodine pentru rețetele de Crăciun sau Paște.
Se va începe cu crema prăjiturii și se începe cu frecarea gălbenușurile împreună cu praful de sare, se pun acestea peste amidon și se adaugă aproximativ 100 ml lapte. Pune restul de lapte într-o cratiță care este la foc mic spre mediu și adaugă zahărul tos. Amestecă foarte bine în compoziția cu gălbenușuri. Apoi se adaugă amestecul cu gălbenușuri în laptele cu zahăr în momentul în care acesta începe să fiarbă.
Lasă cratița la foc până când compoziția se va îngroșa și va căpăta consistența unei budinci, se amestecă continuu în tot acest timp. Se ia apoi cratița deoparte și adaugă extractul de vanilie, apoi împarte compoziția în două boluri dar nu egal, pune într-un bol puțin mai mult. Se pune și 100 gr de unt în bolul cu compoziție mai multă, apoi se amestecă până când untul se topește. Poți încerca și o rețetă de choux a la creme cu ciocolată.
Se adaugă ciocolata amăruie în celălalt bol și se amestecă până când ciocolata se topește în totalitate, se adaugă apoi untul și se amestecă. Lasă cremele să se răcească la temperatura camerei, dar nu înainte de a le acoperi cu folie alimentară.
Pentru blatul prăjiturii se bat albușurile cu praful de sare, se adaugă zahărul treptat până când se termină, timp în care trebuie să mixezi continuu, rezultatul va fi o bezea tare și lucioasă.
Se adaugă extractul de vanilie, apoi uleiul treptat în fir subțire, e important să oprești mixerul când uleiul este încorporat, apoi se încorporează ușor și nuca de cocos. Urmează să încorporezi cernute făina cu praful de copt, amestecând ușor cu mișcări ample de sus în jos, prin răsturnare. Tava în care ai pus blatul se bagă la cuptorul preîncins la 170 de grade celsius pentru aproximativ 20 de minute.
Asamblarea acestui desert de casă
Se scoate tava de la cuptor după expirarea timpului și se lasă blatul să se răcească. În acest timp va trebui să te ocupi de continuarea cremei. Mixează cele două creme, aproximativ 2 minute de mixat pentru fiecare. Următoarea etapă este asamblarea prăjiturii, care se poate spune că este o joacă de copii.
Astfel că, se însiropează blatul cu lapte, acesta trebuie să fie ușor călduț, cantitatea pe care o aplici depinde de tine. Depinde cât de însiropat dorești ca blatul să fie. Apoi se pune crema cu vanilie și ciocolată, va trebui să distribui pe toată suprafața blatului și să o nivelezi cât de cât.
Urmează stratul de biscuiți, tot ce trebuie să faci este să treci fiecare bucată de biscuite prin lapte. Va trebui să ai 3 rânduri a câte 4 biscuiți și pentru spațiile goale va trebui să tai biscuiții în funcție de spațiul liber avut.
Se pune crema de vanilie și se întinde pe toată suprafața, apoi se bate frișca și se pune peste cremă, apoi nivelează frișca și ornează cu nucă de cocos. Pune prăjitura la frigider pentru 2 ore după care poți să o porționezi și să o servești. Prăjitura Crăiasa Zăpezii se poate tăia în cuburi, romburi sau dreptunghiuri, asta depinde de cum vrei să arate platoul tău festiv.