Prima pagină » Culinar » Cum prepari cel mai bun sos pentru burgeri. Exact ca la restaurant!

Cum prepari cel mai bun sos pentru burgeri. Exact ca la restaurant!

31 iul. 2024, 14:46,
BZI.ro, în Culinar

Cum orice mâncare care conține carne are nevoie de o garnitură, așa este nevoie și de un sos gustos și potrivit. Nu trebuie neapărat să-l cumpărați, puteți prepara foarte ușor, acasă, un sos pentru burgeri, mult mai gustos decât cele din comerț.

Rețetă de sos pentru burgeri

Acest sos are la bază maioneză, deci mai întâi trebuie preparată aceasta. Pentru rețeta clasică de maioneza, ai nevoie de 3 gălbenușuri crude, 3 lingurițe cu vârf de muștar, ½ linguriță sare, 200 – 250 ml de ulei de floarea soarelui, opțional 1 lingură zeamă de lămâie.

Pentru restul sosului, mai aveți nevoie de: 1 castravete mare murat sau 2 mai mici, 1 linguriță de miere, ½ de ceapă, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ketchup, 2 lingurițe de muștar, sare, piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță de boia dulce (paprika) sau mix cu picantă, 1 linguriță de oțet alb simplu (opțional).

Pentru maioneză, începem prin a separa gălbenușurile de albușuri și le păstrez doar pe primele. Peste gălbenușuri punem trei linguri cu vârf de muștar și amestecăm. Puteți pune sare ori acum, ori la final. Mixăm tot și începem să punem uleiul. Mixăm totul bine, fără oprire, până se incorporează tot uleiul și maioneza este gata.

Pentru restul rețetei de sos, continuăm prin a rade fin castravetele murat și pregătim mierea, ketchupul și condimentele. Adăugăm ketchupul peste maioneză și mai adăugăm muștar, după care amestecăm. Apoi adăugăm ceapa, usturoiul și castravetele murat ras și amestecăm bine. Mai punem un pic de miere, boia dulce și câteva picături de oțet alb.

În final asezonăm cu sare și piper și este numai bun de servire. Sosul se poate păstra, într-un borcan sau cutie de plastic, la frigider, pentru 4-5 zile.

Sosul 1.000 de insule, la fel de gustos

Ingrediente: 150 g maioneză, 75 g smântână groasă cu min. 20% grăsime, 50 g ketchup, 30 g muștar simplu, 1 ceapă mică tocată, 1 cățel de usturoi, 2-3 castraveciori murați (rași fin), 1 linguriță de miere, 2 lingurițe sos Worcester (Worcestershire sauce), 1 linguriță sos iute de chili (Tabasco), 1 linguriță de boia dulce (paprika), un pic de zeamă de lămâie, sare, piper negru proaspăt măcinat.

Punem în blender maioneza, smântâna, ketchupul și muștarul. Peste ele adăugăm ceapa, usturoiul, castraveții murați, mierea, paprika și sosurile Tabasco și Worcester. După presărăm un pic de sare și piper negru proaspăt măcinat și câțiva stropi de lămâie. Totul se amestecă la blender, timp de câteva secunde.

Rezultatul final este un sos cremos, aromat și cu o culoare superbă. El se poate păstra la caserolă, în frigider, între 3 și 5 zile, fără nicio problemă.

Acest sos se poate folosi foarte bine și la creveți, salate asortate, sandvișuri reci sau calde, la umplerea lipiilor sau tortillas dar și pentru a însoți chiftele, cărnuri fripte la grătar, la tigaie sau la cuptor.

Ambele sosuri pentru burgeri sunt foarte aromate, mai bune decât cele din comerț și pot fi folosite la orice ocazie și cu orice tip de carne considerați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *