Tiroida, glanda sub formă de fluture situată la nivelul gâtului, secretă hormoni cunoscuți sub denumirea de T3 și T4. Aceștia sunt responsabili pentru procesele metabolice, reglarea circulației sanguine și a temperaturii corpului.
Nutriţioniştii canadieni de la revista Healthy Food au publicat o reţetă uşoară şi ingrediente accesibile ce previne apariţia bolilor tiroidiene, boli ce afectează din ce în ce mai mulţi romani din multiple cauze, una dintre cele mai importante fiind legată alimentele cu ambalaje din materiale plastice
Funcțiile tiroidei pot fi afectate de alimentele pe care le consumăm, dar și de numeroși factori care, de cele mai multe ori, se găsesc chiar în propria locuință. După cum știm, mediul este plin de compuși toxici, pe care nu îi putem elimina.
Potrivit specialiştilor consultaţi de revista canadiană Healthy Food cei mai nocivi compuși toxici pentru tiroidă sunt: materialele plastice, soia, halogenii și pesticidele.
Pentru a preveni afecțiunile la nivelul tiroidei, naturopații recomandă prepararea unei băuturi delicioase și sănătoase, cu multe alte beneficii pentru sănătate decât cele menţionate aici:
Rețeta băuturii
Ingrediente:
- 1/4 lingură ghimbir răzuit
1/2 lingură scorțișoară pudră
1 ceașcă de suc de merișoare (neîndulcit)
7 cești de apă purificată
7 linguri mari de miere, preferabil de salcâm
o lămâie tăiată femiute subţiri cu tot cu coajă(curăţaţi bine cu bicarbonat lămâie în prealabil)
1/4 lingură nucșoară pudră
Modul de preparare
Fierbeți apa și adăugați sucul de merișoare. Reduceți temperatura și amestecând adăugați condimentele (ghimbirul, scorțișoara și nucșoara) şi feliuţele de lămâie. Amestecați și lăsați la foc mic pentru 20 minute. Lăsați lichidul să se răcească la temperatura camerei. Când s-a răcit adăugaţi mierea.