Prima pagină » Sanatate » Cum prepari acasă o cremă pentru picioare obosite? Remediu naturist simplu și eficient

Cum prepari acasă o cremă pentru picioare obosite? Remediu naturist simplu și eficient

20 mai 2022, 10:25,
în Sanatate

Dacă nu știi cum să prepari acasă o cremă pentru picioare obosite, ai ajuns în locul potrivit! În acest articol te vom învăța ce ingrediente să alegi, pentru o cremă reușită.

Foarte multe persoane se confruntă cu picioare obosite sau „grele”, în special femeile. Schimbările hormonale asociate cu menstruația, sarcina, menopauza, utilizarea pilulelor contraceptive și suprasolicitatea pe parcursul zilei, pot genera dureri de picioare și senzație de greutate. Alte cauze mai pot fi obezitatea, alimentația incorectă și sedentarismul. Mai mult, din cauza circulației sanguine proaste sau, pur și simplu, din cauza stilului de viață adoptat, unele persoane sunt mai predispuse la senzația de picioare obosite.

Iată cum prepari o cremă cu ingrediente naturale, pentru a scăpa de senzația de picioare „grele”.

o femeie care se dă cu cremă pe picioare

Schimbările hormonale asociate cu menstruația, sarcina, menopauza, utilizarea pilulelor contraceptive și suprasolicitatea pe parcursul zilei, pot genera dureri de picioare și senzație de greutate.

Cum prepari acasă o cremă pentru picioare obosite?

Picioarele obosite, dar și cele uscate, merită să fie răsfățate cu o cremă relaxantă și hidratantă. Astfel că, pentru a-ți menține picioarele sănătoase și frumoase, trebuie să amesteci 100 de grame de unt de shea sau ulei de migdale dulci cu două-trei picături de ulei esențial de mentă. Mixează ingredientele, până când obții o pastă ușor de aplicat. Aroma revigorantă de mentă, în combinație cu hidratarea dată de untul de shea, îți vor calma picioarele, iar tu te vei bucura de stare de bine.

Nu uita ca, înainte să aplici crema, este recomandat să faci o baie caldă la picioare. În acest fel, pielea se va înmuia și va absorbi mai bine crema.

Pentru picioarele obosite și roșii poate fi utilă și aplicarea unui gel pe bază de aloe vera. Acesta se obține prin cojirea și extragerea gelului de pe o frunză de aloe. Pentru a promova circulația sângelui, foarte important este și masajul picioarelor.

o lingură cu unt de shea

Picioarele obosite, dar și cele uscate, merită să fie răsfățate cu o cremă relaxantă și hidratantă.

Cum scapi de senzația de picioarele „grele” și obosite

Pentru a înlătura senzația de picioare obosite, este nevoie să apelezi la câteva trucuri. Dacă le respecți zi de zi, poți spune „adio” senzației neplăcute.

Îmbăierea picioarelor

Fie că sunt băi calde cu sare, fie că sunt băi cu plante sau cu uleiuri esențiale, picioarele obosite îți vor mulțumi. Efectuate zilnic, astfel de băi stimulează circulația și te scapă de inflamații, oferind picioarelor un moment relaxant, ca la spa.

Masajul picioarelor

După o zi extenuantă, un masaj este tot ce ai nevoie, pentru a ține la distanță senzația de picioare „grele”. Realizat ca atare sau cu diverse creme sau uleiuri, masajul elimină tensiunea acumulată la nivelul mușchilor și articulațiilor, ceea ce stimulează circulația sanguină și redă o stare de bine.

Folosirea ciorapilor compresivi

Ciorapii compresivi îmbunătățesc și stimulează circulația sanguină, oferă susținea de care ai nevoie, pentru a masca diverse imperfecțiuni, previn inflamarea picioarelor și împiedică dilatarea venelor superficiale.

picioarele unei persoane în apă

Fie că sunt băi calde cu sare, fie că sunt băi cu plante sau cu uleiuri esențiale, picioarele obosite îți vor mulțumi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`