Prima pagină » Culinar » Cum preparăm corect dorada la grătar

Cum preparăm corect dorada la grătar

24 nov. 2023, 14:28,
în Culinar

Dorada umplută pe grătar poate fi o soluție ușoară atunci când dorești să consumi un produs gustos, sănătos și gătit repede. În acest articol îţi vom explica care sunt pașii pe care să-i respecți pentru a obține un preparat care va impresiona.

Dacă nu dispui de un grill, sau pur și simplu nu vrei să consumi acest produs în așa mod, atunci îți recomandăm dorada la cuptor. Este la fel de ușor de făcut ca varianta la grill și la fel de sănătoasă.

Ce ingrediente avem nevoie pentru dorada la grătar

Pentru a pregăti o delicioasă doradă, vei avea nevoie de 4 bucăți de doradă, fiecare cântărind aproximativ 120 de grame. Pentru a intensifica aromele, vom folosi 120 de grame de usturoi tocat mărunt și o legătură proaspătă de pătrunjel. Pentru a adăuga o notă răcoritoare și un plus de savoare, vom însera în burta fiecărui pește o bucată de lămâie proaspătă. Apoi, pentru a îmbogăți gustul, dorada se va stropi cu 120 de mililitri de ulei de măsline de calitate.

Accesoriile perfecte pentru această savuroasă mâncare de pește includ 150 de grame de roșii cherry și o legătură de ceapă verde, ambele pregătite pe un grătar încins pentru a elibera aromele lor deosebite.

Un secret pentru a obține o crustă crocantă și un gust desăvârșit constă în gătirea peștelui fără a-l întoarce prea devreme. Atunci când observi că se desprinde ușor de grătar, este semn că este gata de întors. Finalizăm acest festin cu o notă răcoritoare și efervescentă, stropind dorada gătită cu 500 de mililitri de bere rece. Lăsăm peștele să mai stea 3 minute pe grătar pentru a se integra perfect aromele, iar la final, servim cu garnitură de ceapă și roșii cherry coapte.

Modalitate de preparare

Dorada se spală și se șterge cu grijă cu un prosop umed. Apoi, se umple cu usturoi tocat mărunt, frunze de mărar și felii de lămâie, iar exteriorul ei se stropește cu ulei de măsline.

Roşiile cherry și ceapă verde se pregătesc pe un grătar încins. Peştele este plasat pe grătarul încins și nu se întoarce până când devine ușor de întors. Dacă pielea se lipește de grătar, semn că nu este gata.

Odată ce peştele este întors pe ambele părți și capătă o crustă crocantă, se stropește cu bere rece. Se lasă încă 3 minute pe grătar și poate fi servit cu ceapă și roșiile cherry coapte. O combinație perfectă este să fie savurată cu o bere rece.

Dorada, un pește originar din Marea Mediterană, preferă o dietă bazată în principal pe crustacee și moluște. Cu o carne albă și un conținut scăzut de grăsime, acest pește este apreciat nu doar pentru gustul său rafinat, ci și pentru valoarea sa nutrițională remarcabilă. Totuși, o creștere a prevalenței osteoporozei în întreaga lume devine tot mai evidentă, datorită deficiențelor nutriționale. Osteoporoza reprezintă o afecțiune care fragilizează oasele și le predispune la fracturi mai ușoare, subliniind importanța unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos pentru menținerea sănătății oaselor. Dacă nici dorada la cuptor și nici dorada la grătar nu îți trăiește interesul atunci îți recomandăm să consumi dorata prăjită. Așadar, dorada la grătar este o rețetă extraordinară care se prepară ușor și este un plus de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *