Prima pagină » National » Cum poți verifica dacă telefonul tău este ascultat. Iată ce trebuie să faci
Cum poți verifica dacă telefonul tău este ascultat. Iată ce trebuie să faci

Cum poți verifica dacă telefonul tău este ascultat. Iată ce trebuie să faci

06 aug. 2024, 10:20, 1 ,
în National

Poți verifica dacă telefonul tău este ascultat ținând cont de câțiva pași simpli. Specialiștii în tehnologie au dezvăluit codurile simple care ne arată dacă telefonul personal este urmărit. Iată ce trebuie să faci.

Cum poți verifica dacă telefonul tău este ascultat

Pe lângă aplicațiile sigure care trebuie instalate pe telefon, există și câteva coduri de securitate, dar și coduri care ne arată dacă telefonul mobil este ascultat și urmărit.

#21#

Acest cod îți arată dacă apelurile, mesajele și alte informații sunt redirecționate. Pe ecranul telefonului vor apărea detalii despre tipurile de redirecționări active și informațiile transferate.

*#62#

Dacă nu poți fi contactat, acest cod îți va dezvălui unde sunt direcționate apelurile, mesajele și alte informații.

##002#

Cod universal pentru dezactivarea tuturor formelor de redirecționare de pe telefon. Este recomandat să folosești acest cod înainte de a activa roamingul, pentru a evita taxele suplimentare pentru apelurile redirecționate către mesageria vocală.

*#06#

Acest cod îți afișează IMEI-ul (International Mobile Equipment Identifier) telefonului tău. Cunoașterea IMEI-ului te poate ajuta să găsești telefonul dacă este furat, deoarece locația sa este transmisă operatorului de rețea chiar și cu o cartelă SIM diferită. IMEI-ul permite, de asemenea, identificarea modelului și caracteristicilor tehnice ale telefonului.

Există coduri speciale care îți pot dezvălui dacă cineva îți urmărește locația. Pentru a verifica acest lucru, vei avea nevoie de aplicația NetMonitor și unul dintre următoarele coduri:

Pentru iPhone: #12345#3001

Pentru Android: ##4636## sau ##197328640##

Cum afli dacă mobilul personal este urmărit

Pasul 1: Accesează secțiunea UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info, și notează toate numerele afișate sub Cell ID. Acestea reprezintă numerele stațiilor de bază din apropiere. Telefonul se va conecta automat la stația care oferă cel mai bun semnal.

Pasul 2: Întoarce-te la meniul principal și selectează MM info, apoi Serving PLMN. Notează numerele afișate sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3: Folosind aceste două numere și un site obișnuit (a patra filă din stânga), poți localiza pe hartă stația la care telefonul tău este conectat. Stațiile suspecte sunt adesea cele mobile, care pot fi amplasate într-un camion sau într-un autobuz mic dotat cu o antenă mare. Aceste vehicule sunt utilizate adesea la evenimente precum concerte sau în zone cu acoperire slabă la internet. Dacă observi un astfel de vehicul în apropiere, fără o explicație evidentă, ar putea fi un indiciu că ești supravegheat.

Dacă telefonul tău este ascultat, s-ar putea să nu fii conștient de acest lucru. Totuși, anumite semne pot indica o astfel de situație: zgomote neobișnuite în timpul apelurilor, consum rapid al bateriei, supraîncălzirea dispozitivului sau reporniri neașteptate pot fi indicii că ești ascultat.

La nivel internațional, au apărut legi stricte în privința securității celor care au telefoane mobile. De exemplu, în Marea Britanie, conform noilor legi, tehnologiile care utilizează parole slabe precum „admin” sau „12345” vor fi interzise. Aceste legi cer ca toate dispozitivele inteligente să respecte standarde minime de securitate. Producătorii de telefoane, televizoare și alte dispozitive inteligente sunt acum legal obligați să protejeze aceste dispozitive conectate la internet împotriva accesului neautorizat al infractorilor cibernetici. Posesorii de telefoane mobile sunt îndemnați să folosească parole mai sigure. Acțiunea guvernului britanic vine într-un moment în care consumatorii și companiile sunt din ce în ce mai expuși la atacuri cibernetice într-un ritm alarmant. Consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`