Prima pagină » Culinar » Diverse » Cum poti sa cultivi ceapa in cofraje de oua fara mari batai de cao – De cand am descoperit trucul asta, ma bucur de ceapa proaspata in fiecare saptamana, fara sa cumpar de la piata
Cum poti sa cultivi ceapa in cofraje de oua fara mari batai de cao - De cand am descoperit trucul asta, ma bucur de ceapa proaspata in fiecare saptamana, fara sa cumpar de la piata

Cum poti sa cultivi ceapa in cofraje de oua fara mari batai de cao – De cand am descoperit trucul asta, ma bucur de ceapa proaspata in fiecare saptamana, fara sa cumpar de la piata

01 mai 2018, 16:18,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21895;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ceapa cultivata in casa, fara mari batai de cap, folosind inteligent un spatiu foarte restrans cu ajutorul cofrajelor de oua ca si suport pentru cultura. Este o solutie pe care merita sa o incercati daca va doriti sa aveti ceapa verde proaspata in aceasta primavara.

Tehnica obtinerii unei mini-culturi de ceapa in cofraje de oua este simpla. Trebuie sa va procurati arpagicul – il gasiti usor in piete, si sa va puneti deoparte unul sau doua cofraje de oua. Fie ca alegeti cofraje mari – de 30 de oua, fie ambalajele mai mici, pentru 10 oua, cu conteaza, important este sa puneti in fiecare spatiu putina apa. Asezati arpagicul cu grija in cofraje, punand de fiecare data ”mustatile” in partea de jos, unde este umezeala.

Citeste si Macerat de ceapa in vin – Poate curata arterele infundate si venele – Iata cum se prepara

Udati periodic cofrajele pentru a va asigura ca arpagicul are mereu umiditatea necesara pentru a dezvolta o ceapa verde frumoasa.

Daca vreti sa recoltati si ceapa crescuta in casa, in cofraje se pune putin pamant fertil, din magazinele de specialitate, care sa asigure cepei necesarul nutritiv de care are nevoie.

Citeste si Mihaela Bilic: ”Primavara e cel mai potrivit moment pentru slabit, rezultatele vor fi maxime.” 11 alimente de care sa ”abuzati” in acest anotimp

Avantajele culturii de ceapa in cofraje de oua este ca va cultivati singuri acest aliment, economisind spatiu si putand avea o mini-cultura de ceapa chiar pe balcon sau, de ce nu, in apartament.

Pentru zero costuri de cultura a cepei, in loc de arpagic puteti folosi capetele de la ceapa verde pe care ati cumparat-o din piata si pe care o puteti aseza in apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *