Prima pagină » National » Cum poți folosi voucherele de vacanță care expiră. Trucul pe care puțini români îl știu
Cum poți folosi voucherele de vacanță care expiră. Trucul pe care puțini români îl știu

Cum poți folosi voucherele de vacanță care expiră. Trucul pe care puțini români îl știu

27 iun. 2024, 10:15,
BZI.ro, în National

Iată cum poți folosi voucherele de vacanță care expiră. Mulţi angajaţi au păstrat aceste tichete pentru perioada vacanţei de vară, însă sumele pot fi mai mari decât este necesar pentru acoperirea cheltuielilor. Unii români se întreabă acum ce pot face cu voucherele de vacanţă care expiră. Iată trucul pe care puțini români îl știu.

Cum poți folosi voucherele de vacanță care expiră

Mulţi români care beneficiază de vouchere de vacanță anuale vor să știe ce pot face cu voucherele de vacanţă care expiră, având în vedere că angajaţii le-au păstrat pentru concediile de vară. Există un truc prin care voucherele se pot folosi fără probleme.

Cu o valoare fixă de 1.600 de lei, bugetarii pot folosi voucherele de vacanță la plata cazării (hotel sau pensiune), dar şi a meselor şi transportului în anumite situaţii. Este important de precizat că aceasta nu sunt transmisibile. Practic, pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.

Unii români se întreabă acum ce pot face cu voucherele de vacanţă care expiră. Acestea sunt valabile fix un an de la data emiterii, însă există un truc pentru a le putea folosi şi după această perioadă. Este vorba despre achitarea în avans a vacanțelor.

,,Mulți dintre parteneri oferă posibilitatea de a utiliza voucherele de vacanță achitând serviciile și produsele turistice până la finalul termenului de valabilitate al acestora, sejurul propriu-zis având loc și după această dată. Achitând vacanța în avans, poți să profiți de voucherele nefolosite, chiar dacă nu ai posibilitatea de a pleca în concediu până la finalul lunii iunie.”, scrie edenred.ro.

De exemplu, dacă tichetele expiră pe 1 iulie 2024, iar sejurul este program pentru 15 iulie, angajaţii pot plăti de dinainte şi astfel folosesc toţi banii primiţi de la stat.

Românii care nu vor mai primi vouchere de vacanță

Se modifică legea privind acordarea voucherelor de vacanță. Acest bonus de la stat se va acorda din această vară doar personalului cu salarii lunare nete care nu depășesc suma de 8.000 lei. Voucherele de vacanţă se pot folosi de la transport și mâncare, la tratament balnear și diverse activități recreative.

Anul 2024 vine cu o noutate privind acordarea voucherelor. Ministrul Muncii a anunțat că angajații români vor primi trei tipuri de vouchere. Statul vrea să ofere beneficii mai multe angajaților din mai multe domenii de activitate. Cele trei tipuri de vouchere sunt acordate pentru a crește competențele digitale, competențele lingvistice și competențele verzi. Ministrul Muncii a declarat că salariile românilor ar trebui să se acorde ținând cont de performanțele angajaților.

,,Vom veni cu trei tipuri de vouchere pe care le vom acorda pentru creșterea competențelor: competențe digitale, pentru că din păcate aici avem mult de lucru, competențe lingvistice și competențe verzi. Avem și suntem într-un stadiu destul de avansat cu asta, în această primăvară vrem să lansăm aceste proiecte, avem prin bani europeni proiecte mature pe trei componente. Una dintre ele se referă la programele de ucenicie, și acum avem programe de ucenicie finanțate prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar acestea sunt finanțate de la bugetul de stat și ne dorim să schimbăm cumva finanțarea acestora astfel încât să fie prin bani europeni, pentru creșterea competențelor, fiindcă noi ne dorim ca angajatorii să ofere venituri mai mari angajaților, dar datorită competențelor superioare pe care angajații le au și nu ca o nevoie de a crește veniturile angajaților, ci ca o corelare între venituri și competențele și plus-valoarea pe care angajații o aduc într-o companie din mediul privat, respectiv din mediul public, dacă vorbim despre acesta.”, a spus Ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *