Prima pagină » Sanatate » Cum poți avea gemeni? Iată cum îți crești șansele

Cum poți avea gemeni? Iată cum îți crești șansele

29 mart. 2022, 09:15,
în Sanatate

„Cum pot avea gemeni?” este întrebarea care se află pe buzele multor femei. Însă, trebuie să știi că șansele de a avea copii gemeni sunt mai mari dacă ai un geamăn sau dacă ai gemeni în familie.

Dacă în familie există gemeni, cresc șansele de a avea o hiperovulație. Din nefericire, predispoziția genetică pentru a avea gemeni se aplică doar mamelor.

Potrivit experților din domeniul reproducerii, majoritatea femeilor au sarcina multiplă. Doar că, pe parcurs, doar unul dintre embrionii de concepţie rămâne viabil şi supravieţuieşte.

Iată cum apar gemenii și cum îți crești șansele de a avea o sarcină gemelară.

copii gemeni care se joacă

Potrivit experților din domeniul reproducerii, majoritatea femeilor au sarcina multiplă. Doar că, pe parcurs, doar unul dintre embrionii de concepţie rămâne viabil şi supravieţuieşte.

Cum poți avea gemeni?

Există două tipuri de gemeni: identici (monozigoți) și non-identici (dizigoți). Gemenii monozigoți apar atunci când ovulul fertilizat se împarte în doi embrioni diferiți. Aceștia împart aceeași placentă și aceeași structură genetică. În schimb, gemenii dizigoți sunt alcătuiți din două ovule separate, fertilizate de doi spermatozoizi diferiți. Aceștia nu împart aceeași placentă și au o structură genetică distinctă.

Pentru a avea o sarcină gemelară, de mare ajutor pare să fie înaintarea în vârstă. Medicii sunt de părere că organismul femeii intrat la perimenopauza eliberează mai multe ovule în fiecare lună. Astfel că, ai mari șanse de a avea o sarcină gemelară după 35 de ani.

De asemenea, stimularea ovariană prin tratamentele de fertilizare sau fertilizarea in vitro determină eliberarea mai multor ovule într-o lună. Acest lucru te poate ajuta să ai gemeni.

Șansele unei sarcini multiple cresc dacă ai mai născut înainte. În plus, șansele cresc și dacă iei anticoncepționale orale. Deși este greu de crezut, după întreruperea anticoncepţionalelor, în faza în care hormonii se „recalibrează”, sunt şanse mari de sarcină gemelară.

Dacă mai ai deja o pereche de gemeni, trebuie să știi că există posibilitatea de a avea o nouă sarcină multiplă.

Specialiștii consideră că dacă ești mai plinuță, ai șanse mai mari de a rămâne însărcinată cu gemeni, decât dacă ai fi o femeie mai slabă. Mai mult, șansele cresc și dacă ești mai înaltă.

Dacă iei suplimente cu acid folic cu o lună înainte de perioada fertilă, acest lucru te va ajuta la concepție.

Potrivit a numeroase studii, bărbații cu spermă de calitate, bogată în zinc, poate crește șansele unei sarcini multiple. De ajutor în acest sens pot fi legumele cu frunze verzi, cerealele, seminţele şi germenii de grâu.

copii gemeni cu ochi albaștri

Există două tipuri de gemeni: identici (monozigoți) și non-identici (dizigoți).

Mituri despre gemeni

Din păcate, există mai multe mituri despre gemeni, pe care femeile le iau adesea în considerare. Unul dintre acestea este că deşi femeile care au gemeni în familie au şanse mai mari să conceapă gemeni, orice femeie poate avea gemeni.

Totodată, circulă mitul că o dietă bogată în lactate sau carne ajută la ovulaţie. Însă, nu există dovezi semnificative care să arate că aceste alimente pot determina formarea unei sarcini gemelare.

Nu există dovezi sigure, care să arate că terapiile alternative precum acupunctura sau aromaterapia cresc şansele de a avea gemeni.

copii gemeni care dorm

Mit: O dietă bogată în lactate sau carne ajută la ovulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *