Prima pagină » Sanatate » Cum pot fi tratate crampele abdominale la copii: Remedii naturiste eficiente

Cum pot fi tratate crampele abdominale la copii: Remedii naturiste eficiente

03 mart. 2022, 15:57,
BZI.ro, în Sanatate

Crampele abdominale sunt unele dintre cele mai frecvente simptome la copii. De regulă, acestea sunt cauzate de constipație, însă pot anunța și afecțiuni serioase, cum sunt: apendicita acută, hernia incarcerată, invaginația intestinală, torsiunea de testicul, ruptura de chist ovarian, tumorile abdominale și ulcerul.

Crampele abdominale pot fi acute (cu debut brusc) sau cronice (pe termen lung). Copiii cu dureri acute sunt diagnoticați, de cele mai multe ori, ca având apendicită, gastroenterită sau constipație. Diagnosticul nu este ușor de pus, atunci când durerea este cronică, nu se asociază cu alte simptome, iar examenul fizic nu este semnificativ.

În astfel de cazuri, durerea poate fi funcțională și este secundară stresului sau își face apariția din cauza faptului că organsimul copilului este hipersensibil la o activitate intestinală ca fiind anormală. Copiii cu astfel de disconfort nu prezintă febră, astenie, anorexie sau scădere ponderală.

Remedii naturiste pentru tratarea crampelor abdominale la copii

Cele mai bune remedii pentru tratarea crampelor abdominale la copii sunt: ceaiul de mușețel, apa, ghimbirul, iaurtul, menta, mierea, iaurtul și compresele calde.

Ceaiul de mușețel

Mușețelul este ideal pentru problemele digestive ușoare la copii. Are efect antiinflamator și ameliorează rapid disconfortul. În plus, calmează și relaxează mușchii tractului digestiv, diminuând contracțiile.

Pune o linguriță de flori de mușețel la 200 de mililitri de apă clocotiă. După 10 minute, strecoară ceaiul și dă-i-l micuțului să îl bea.

două cești de ceai de mușețel

Mușețelul este ideal pentru problemele digestive ușoare la copii.

Apa

Un remediu simplu și eficient este consumul de apă. Băută treptat, aceasta elimină disconfortul abdominal și redă starea de bine.

Ghimbirul

Ghimbirul este un remediu excelent pentru sistemul digestiv. Calmează crampele abdominale şi disconfortul cauzate de colici, dispepsie, spasme prezente în simptomatologia multor afecţiuni digestive.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de suc de ghimbir cu o linguriță de miere. Din ghimbir ras, poate fi preparată și o infuzie, ideală pentru durerile abdominale.

o cană de ceai de ghimbir

Ghimbirul este un remediu excelent pentru sistemul digestiv.

Menta

Toată lumea știe că menta este o plantă extraordinară pentru problemele stomacului. Îmbunătățește digestia și calmează mușchii stomacali.

Prepară un ceai din 200 de mililitri de apă clocotită și câteva frunze de mentă. După ce se răcorește, ceaiul poate fi băut. În cazul în care micuțul nu tolerează gustul ceaiului, oferă-i bomboane mentolate fără zahăr.

Mierea

Fiind antibacteriană, mierea înlătură crampele abdominale cu succes. Contribuie şi la producţia bilei din ficat, ajutând şi mai mult digestia.

un borcan de miere

Fiind antibacteriană, mierea înlătură crampele abdominale cu succes.

Iaurtul

Iaurtul calmează crampele abdominale, deoarece conține culturi vii, care ajută la înlăturarea bacteriilor nocive, cauzatoare de infecții și crampe. Așa că, nu mai sta pe gânduri, și dă-i micuțului un pahar cu iaurt simplu, neîndulcit. În scurt timp, se va simți mai bine.

Compresele calde

Crampele abdominale ale copilului pot fi înlăturate cu ajutorul unor comprese calde. Poți folosi și sticle cu apă caldă, pe care să i le pui micuțului pe burtă. Căldura emanată crește fluxul sanguin de la nivelul pielii și reduce durerile.

un copil cu durere de burtă și o sticlă de apă caldă pe abdomen

Crampele abdominale ale copilului pot fi înlăturate cu ajutorul unor comprese calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *