Prima pagină » Sanatate » Cum pot afla data exactă când am rămas însărcinată? Alimentația corectă în timpul sarcinii

Cum pot afla data exactă când am rămas însărcinată? Alimentația corectă în timpul sarcinii

11 aug. 2022, 15:30,
BZI.ro, în Sanatate

Întrebarea „cum pot afla data exactă când am rămas însărcinată” și-au pus-o multe femei ce urmează să devină mame. Aceasta vă poate ajuta să aflați când urmează ca bebelușul să vină pe lume. Totuși, este destul de dificil de aflat deoarece depinde de mai mulți factori.

Atunci când sunteți gravide, trebuie să acordați o atenție sporită și asupra alimentației. Stilul de viață poate influența fătul și vă poate scăpa de niște probleme de sănătate.

Cum pot afla data exactă când am rămas însărcinată? 

Ziua exactă când ai rămas însărcinată te poate ajuta în depistarea zilei în care vei naște. Totuși, este foarte greu de stabilit și de cele mai multe ori este relativă. Sarcina apare atunci când spermatozoidul fecundează ovulul. Procesul depinde de momentul ovulației, iar aceasta diferă de la femeie la femeie. Unele ovulează la 14 zile după prima zi a ultimului ciclu menstrual, iar altele îl pot elibera între 11 și 21 de zile după prima zi a ultimei menstruații. Din cauza faptului că fiecare dintre noi este diferită, este destul de greu să depistezi ziua exactă. Totodată, spermatozoizii pot trăi în corpul femeii timp de o săptămână. 

Ceea ce presupune faptul că bebelușul poate fi conceput chiar și după 7 zile de la actul sexual. Cu toate acestea, singura metodă cât mai precisă este ecografia ce vă poate oferi vârsta gestațională. O altă metodă este ecografia transvaginală ce va măsura dimensiunea embrionului și vă va oferi data preconizată a sarcinii. Trebuie să aveți în vedere că trebuie realizată în primul trimestru de sarcină. Un studiu a demonstrat faptul că doar 4 la sută dintre femei nasc la data calculată. Cele mai multe persoane aduc bebelușii pe lume cu 3-5 zile de la data stabilită. 

Ce să mănânc în timpul sarcinii?

Dacă ați aflat că sunteți însărcinată trebuie să aveți grijă și la alimentație. Pe parcursul sarcinii trebuie să acordați o atenție sporită la ceea ce consumați. Pentru ca fătul să se dezvolte cum trebuie și să nu intervină alte probleme, majoritatea femeilor își schimbă total stilul de viață. Este indicat să aveți mese cât mai dese, dar reduse cantitativ. De asemenea, porțiile trebuie să conțină multe legume și fructe proaspete, proteine, cereale și carbohidrați. O dietă bazată pe un aport mai mare de fructe și legume pot asigura necesarul zilnic de minerale și fibre. Totodată, acestea conțin o cantitate mare de vitamina C. 

Suplimentul accelerează vindecarea rănilor și ajută la absorbția fierului. Meniul zilnic al unei femei gravide trebuie să aibă în jur de 1800-2000 kcal, în funcție de activitățile sale zilnice. Spre exemplu, în primul trimestru, la micul dejun puteți servi un ou fiert cu două felii de pâine, un suc de portocale fără zahăr și o salată de legume. Ulterior, ca gustare se poate mânca un iaurt cu fructe, iar la prânz se poate opta pentru un bol de ciorbă, o salată verde cu rucola și ulei de măsline și paste cu ton și roșii. A doua gustare poate fi constituită dintr-un shake cu iaurt și fructe, iar la cină o salată cu grătar de piept de pui și o portocală sau un măr. 

„Cum pot afla data exactă când am rămas însărcinată” este o întrebare pe care multe viitoare mămici și-o pun. Cu toate acestea, este dificil de aflat și nu este întotdeauna exactă. În cazul în care nu știți dacă urmează să așteptați un copil, puteți să vă ghidați după semnele din bătrâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *