Prima pagină » Local » Cum poate fi relația cu Dumnezeu? Părintele Calistrat Chifan: „Noi, prin jertfa Fiului, devenim fiii Lui” – VIDEO

Cum poate fi relația cu Dumnezeu? Părintele Calistrat Chifan: „Noi, prin jertfa Fiului, devenim fiii Lui” – VIDEO

28 nov. 2022, 10:13,
BZI.ro, în Local

Părintele Calistrat Chifan ne-a dezvăluit, la BZI LIVE, cum poate fi relația cu Dumnezeu. De ce prin jerta Fiului lui Dumnezeu, am devenit fiii Lui?

Sintagma de „fiu al lui Dumnezeu” este utilizată uneori în Vechiul și Noul Testament al Bibliei creștine pentru a ilustra acele persoane care au avut relații speciale cu divinitatea. În Vechiul Testament, de pildă, fii ai lui Dumnezeu sunt îngerii, oamenii drepți și evlavioși, dar și regii Israelului. Fiii lui Dumnezeu pot fi, însă, toți oamenii, fiindcă, odată cu venirea lui Iisus Hristos și cu răstignire Lui pe cruce, aceștia au devenit fiii Lui după har și după credință.

Cum poate fi relația cu Dumnezeu? Părintele Calistrat Chifan: „Noi, prin jertfa Fiului, devenim fiii Lui după har și devenim fiii lui Dumnezeu după credință”

Relația cu Dumnezeu poate fi, potrivit părintelui Calistrat, de fiu, când omul este supus și ascultător. Aceasta își are originea în momentul în care Fiul lui Dumnezeu a venit pe pământ să mântuiască lumea . Atunci, Iisus Hristos a venit și a arătat voia Tatălui, aceea de a întoarce tot păcătosul și a-l face viu.

„Asta e relația cu Dumnezeu. Deci poate fi de fiu, când ești supus și ascultător. Și unde găsim relația de fiu? „Eu nu am venit să fac voia mea, ci voia Tatălui meu, care m-a trimis.” Și acum Iisus ne arată care e voia Tatălui, care l-a trimis. „Vreau ca toți să se mântuiască, vreau ca toți să vină la cunoștința adevărului, vreau ca tot păcătosul să se întoarcă și să fie viu. Nu am venit să judec lumea, am venit să mântuiesc lumea și vreau, din câți mi-a dat Tatăl, să nu pierd pe nici unul.” Cum spune în Evanghelie: „Numai păstorul bun își pune sufletul pentru oile sale. Că cel năimit lasă oile și fuge.”, a explicat părintele Calistrat la BZI LIVE.

Duhovnicul a subliniat că relația dintre om și Dumnezeu este nu numai părintească, ci una de filiație totală. „Pentru că noi, prin jertfa Fiului, devenim fiii Lui după har și devenim fiii lui Dumnezeu după credință.”

„Dumnezeu l-a dat pe unicul său Fiu la moarte pe cruce, ca omul să se poată mântui, să poată să revină la starea cea dintâi. Deci Dumnezeu s-a făcut rob, ca pe om să îl facă Dumnezeu, spunea Atanasie cel Mare. Deci nu numai părintească, filiație totală. Pentru că noi, prin jertfa Fiului, devenim fiii Lui după har și devenim fiii lui Dumnezeu după credință. Deci noi, prin credință, ne altoim în Iisus Hristos.”, a compeletat părintele.

Părintele Calistrat Chifan: „Bem același Sânge din același Tată și mâncăm același Trup din același Tată”

Părintele Calistrat a explicat că oamenii sunt toți fiii lui Dumnezeu, deoarece beau același Sânge din același Tată și mănâncă același Trup. Iar această relație va dura până la sfârșitul veacurilor.

„De ce suntem toți fii? Pentru că bem același Sânge din același Tată și mâncăm același Trup din același Tată până la sfârșitul veacurilor. Cum spune Apocalipsa? Cine va fi găsit curat, cu hainele spălate în sângele mielului, e vorba de haina botezului, pe care o ții tot timpul curată. Ce spunem noi când ne împărtășim? „Luați, mâncați, acesta este trupul meu, care se frânge pentru voi și pentru mulți spre iertarea păcatelor”. Că de asta ne împărtășim, să avem miros de Dumnezeu, transparență dumnezeiască, lumină dumnezeiască, har dumnezeiesc, sfințenie dumnezeiască. Ce spune Iisus Hristos? „Cel ce mănâncă Trupul Meu, la judecată nu va veni, ci s-a mutat din moarte la viață. De ce? Că eu sunt pâinea cea vie, care s-a coborât din cer, din care cine mănâncă, niciodată nu mai moare. Nu poți să mănânci pâine veșnică și să mori.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *