Curățarea completă a corpului include curățarea tuturor organelor și sistemelor. Curățarea rinichilor la domiciliu este considerată o parte integrantă a acestei proceduri, deoarece rinichii sunt un sistem uman important, de a caror munca depinde funcționarea altor organe interne.
Cum ne curățăm rinichii acasă de nisip si pietre
Metode eficiente de curățare a rinichilor cu remedii pe bază de plante
Dacă s-au observat simptome suspecte, atunci un agent de curățare simplu și eficient pentru ei sunt preparatele pe bază de plante. Colecția include astfel de plante: sunătoare, salvie, balsam de lămâie, mușețel. Au antiinflamatoare excelente, analgezice, diuretice, care ucid bacteriile în mod eficient. Pentru fiecare tip de plantă, se toarnă 0,25 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 până la 20 de minute, se filtrează și se bea câte un pahar pe zi, timp de o săptămână.
Remediu tradițional pe bază de brad și ulei de măsline
Uleiul de măsline ajută o persoană să isi curețe în mod eficient rinichii și este utilizat ca măsură preventivă împotriva multor boli, înlocuind tratamentul cu medicamente. Uleiul este utilizat pentru îndepărtarea pietrelor mici de la rinichi, ajută la curățarea articulațiilor de săruri, ameliorează umflăturile și vindecă depunerile de sare. În pregătirea procedurii, trebuie mai întâi să verificați starea organului, să nu mâncați o zi și să beți doar apă fiartă.
Începând procedura, trebuie să pregătiți acest amestec: luați 1 litru de saramură de varză murată, 100 ml suc de lămâie, 350 ml ulei de măsline. Se amestecă și se bea o jumătate de pahar la fiecare 30 de minute. În timpul zilei, pietre mici vor ieși din rinichi prin urină. În același timp, starea unei persoane se poate deteriora brusc, va apărea slăbiciune și stare generală de rău. Prin această reacție, puteți verifica dacă metoda este validă.
Bradul poate spăla și curăța rinichii, dar evenimentul este mai dificil – în 2 pași. Este necesar să pregătiți un amestec de plante: oregano, balsam de lămâie, salvie și fructe de măceș. Componentele se amestecă, se iau 2 linguri. Se amestecă și se toarnă 500 ml de apă clocotită, se lasă deoparte pentru câteva ore. Se filtrează și se bea o jumătate de cană înainte de mese timp de 7 zile. Din ziua a 8-a până la a 14-a, adăugați 5 picături de ulei de brad în amestecul de plante.
Elimină toxinele
O cultură precum inul este considerată o metodă populară universală de tratament și purificare a rinichilor. Inul are un efect blând și eficient asupra activității organelor interne și a corpului în ansamblu. El este capabil să spele rapid și eficient rinichii, să ii scape de toxine și produse de descompunere, să ajusteze rapid activitatea altor organe. La început trebuie să pregătiți un amestec: luați 5 linguri de semințe de in, 4 linguri de frunze de mesteacăn, 1 lingură coada calului. Toate componentele se amestecă, se toarnă 1,5 litri de apă clocotită și se macereaza 1-1,5 ore. Se bea 1 pahar pe zi, de 2 ori pe zi, timp de 5 zile.
Ovăzul, ca cultură de cereale, este util și eficient în curățarea rinichilor. Din ovăz, puteți face un decoct sau jeleu. Ambele băuturi elimină toxinele și produsele de descompunere, agenți patogeni, nisip și pietricele, vindecând astfel corpul.
Curățarea cu castraveți
O legumă precum castravetele este principala componentă și principalul remediu pentru curățarea rinichilor. Curățarea se efectuează în acest fel: luați 1,5 kg de castraveți proaspeți, 4 cartofi fierți. Este necesar să mâncați toți castraveții și cartofii în timpul zilei, fără sare și grăsimi. Pe lângă legume (castraveți și cartofi), nu se mai consuma nimic, se permite să se bea ceai de plante doar de mușețel si lămâie.
Curățarea cu fructe de padure
Cele mai eficiente remedii populare pentru curatarea rinichilor vizeaza si fructele de pădure. Metoda de curățare este următoarea: în fiecare dimineață, pe stomacul gol, ar trebui să mănânci 200 de grame de afine, timp de 2 săptămâni. Afinele au proprietăți bactericide excelente.
Curățarea cu sucuri
Sucurile de fructe și legume proaspăt stoarse pot curăța bine rinichii și îndepărta toate substanțele nocive din organism. Sucurile de dovleac și morcovi: se beau 250 ml pe stomacul gol, în fiecare zi, timp de o lună. Sucurile de lămâie, măr, rodie pot curăța bine rinichii.