Prima pagină » Informații utile » Cum ne ajută în viața de zi cu zi ceara de albine

Cum ne ajută în viața de zi cu zi ceara de albine

13 aug. 2024, 10:40,
în Informații utile

Faceți cunoștință cu ceara de albine. Este pur si simplu incredibil cum creaturile pământului, în special albinele, pot face cele mai minunate structuri. Să luam, de exemplu, fagurele. Este și mai uimitor atunci când o astfel de structură produce ceva care oferă mai multe utilizări și beneficii în viața de zi cu zi.

Această substanță uimitoare vine de la albinele lucrătoare – femelele – și de la fagurele de miere și se utilizează în mod obișnuit pentru scăderea colesterolului și ameliorarea durerii. Se folosește de asemenea pentru inflamații și umflături și, bineînțeles, ajută la producerea diferitelor forme de miere brută, inclusiv mierea Manuka, care este extrem de benefică.

Ce beneficii ne oferă ceara de albine

Ceara de albine este uimitoare pentru hidratarea pielii și se găsește frecvent în produsele de îngrijire a pielii și în produsele cosmetice. Poate ajuta la protejarea și repararea pielii uscate sau crăpate, deoarece are capacitatea de a bloca umiditatea. În afară de faptul că este un hidrant natural care tratează pielea uscată, poate fi folosită zilnic în primul rând pentru a preveni pielea uscată. Doar combinați ceara de albine cu ulei de migdale sau ulei de jojoba, câteva picături de ulei de vitamina E și aloe pentru a pregăti un remediu de casă pentru pielea uscată.

Ca și medicament, ceara de albine a fost studiată pentru reducerea inflamației și a durerii și are ușoare efecte antiinflamatoare. Un studiu publicat în Jurnalul Coreean de Medicină Internă din 2014 arată că acesta a fost folosită pentru a trata inflamațiile cauzate de osteoartrită. Toți pacienții, aleși aleatoriu, au participat la studiu și 23 au prezentat o reducere a durerii, rigidității articulațiilor și a funcției fizice. Aceste reduceri au fost semnificative începând cu cea de-a doua săptămână și au crescut în timpul studiului.

Ceara de albine este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru acnee. Are puternice proprietăți antiseptice, vindecătoare și antiinflamatoare, ceea ce o face eficientă în tratamentul acneei, în special datorită conținutului de vitamina A. Este de asemenea un excelent emolient pentru piele, și ajută la menținerea unei texturi netede după eliminarea acneei. Combinația dintre aplicațiile de îngrijire a pielii, o dietă sănătoasă și exercițiile zilnice reprezintă cea mai bună modalitatea de a controla și preveni acneea.

Mai multe despre utilizările acesteia

Pe lângă beneficiile și utilizările de mai sus, există câteva utilizări suplimentare pentru mierea și ceara de albine. Cele trei produse majore de ceară de albine sunt ceara de albine galbenă, ceara de albine albă și ceara absolută. Ceara de albine galbenă este produsul brut obținut din fagure. Ceara de albine albă este făcută din ceară de albine galbenă prin înălbire, iar ceara de albine absolută se obține prin tratarea cerii de albine cu alcool.

Se găsește adesea de cumpărat sub formă de pelete sau pastile, care o culoare aurie profundă. Cu o dimensiune medie de trei milimetri pentru pastile, ceara de albine are uneori o aromă de fum. Ceara de albine este folosită în îngrijirea părului și utilizată de cei care vor să își facă dreadlock-uri pentru că ajută să dea părului o formă fermă în timp ce îl hidratează fără a părea gras.

Dacă o utilizați pentru prepararea alimentelor, cel mai simplu mod este de a o pune în congelator pentru câteva ore și apoi să o dați pe răzătoare. Pentru cosmetice, ceara galbenă și cea albă sunt folosite în procesul de fabricație ca agenți de îngroșare, emulgători și agenți de întărire. Ceara albă și ceara de albine absolută sunt utilizate ca agenți de întărire în multe alimente și băuturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 august 2024
13 august 2024