Prima pagină » Actualitate » Cum mâncăm de Paște pentru a ne păstra greutatea? Sfaturi esențiale de la specialiști
Cum mâncăm de Paște pentru a ne păstra greutatea? Sfaturi esențiale de la specialiști

Cum mâncăm de Paște pentru a ne păstra greutatea? Sfaturi esențiale de la specialiști

06 mai 2024, 16:00,
în Actualitate

Potrivit specialiștilor, ne putem bucura de masa de Paște fără să avem grija kilogramelor în plus, însă doar dacă respectăm câteva reguli simple. Preparatele tradiționale pregătite pentru masa de Paște sunt cu adevărat delicioase, fiindu-ne greu să ne limităm la cantități mici.

De asemenea, disconfortul pe care îl simțim după o masă îmbelșugată este, de cele mai multe ori, accentuat, ceea ce ne afectează considerabil starea de bine.

În plus, în urma excesului alimentar, ne putem trezi cu o creștere semnificativă a greutății, iar acesta nu este singurul efect negativ.

Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, ne putem bucura de toate bucatele specifice Paștelui, însă doar dacă respectăm câteva reguli simple.

Potrivit specialiștilor, mișcarea nu ar trebui să fie omisă în aceste zile, chiar dacă asta înseamnă o simplă plimbare pe jos.

Cum mâncăm de Paște pentru a ne păstra greutatea

Cozonacul, pasca, sarmalele și drobul sunt doar câteva dintre preparatele tradiționale servite la masa de Paște, toate fiind bogate în calorii.

Nutriționiștii spun că ne putem bucura de toate aceste bucate, însă doar dacă respectăm câteva reguli importante.

De exemplu, cozonacul și pasca ar trebui să fie servite în prima parte a zilei, pentru că este momentul în care caloriile sunt arse mai ușor.

Ouăle fierte și drobul este bine să fie consumate ca aperitiv, în cantități mici, alături de salată și legume. De exemplu, un ou fiert, o felie de drob și salată pot fi servite fără griji înainte de o masă mai consistentă.

Potrivit specialiștilor, cea mai bună alegere pentru masa de prânz este reprezentată de friptura de miel, care trebuie să fie însoțită obligatoriu de o salată generoasă sau de legume la grătar.

Pentru cină, o ciorbă cu borș și multă verdeață este o variantă excelentă, deoarece va ajuta la reglarea digestiei.

Pâinea, sosurile, foitajele, mierea, zahărul, siropurile și sucurile carbogazoase trebuie să fie evitate în aceste zile, deoarece îngreunează digestia.

Hidratarea este foarte importantă, consumul de apă simplă, plată, minerală, aromată cu mentă sau cu felii de fructe proaspete fiind esențial în această perioadă și nu numai, potrivit doc.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`