Prima pagină » Actualitate » Cum îți dai seama dacă telefonul tău este urmărit. Cum să eviți să fi lăsat fără bani pe carduri
Cum îți dai seama dacă telefonul tău este urmărit. Cum să eviți să fi lăsat fără bani pe carduri

Cum îți dai seama dacă telefonul tău este urmărit. Cum să eviți să fi lăsat fără bani pe carduri

18 aug. 2024, 18:00,
în Actualitate

În ultimii ani, hackeri se folosesc de telefoanele oamenilor, de infromațiile din dispozitivele lor pentru a sustrage date bancare și pentru a le goli conturile. Iată cum te poți asigura ca datele și telefonul tău sunt în siguranță. Este vorba despre niște coduri care te pot feri de astfel de incidente neplăcute

În ultima vreme, telefoanele au devenit ținta hackerilor. Informațiile importante sunt puse în pericol, însă, cu ajutorul unor coduri, te poți feri de incidente, scrie Fanatik.ro.

Telefonul este cel mai sensibil device atunci când vorba de furtul de date personale. Pentru că multă lume are stocate pe telefon date, carduri, informații importante, iar acest lucru îi atrage pe hackeri.

Dacă doar vrei să verifici sau suspectezi că telefonul tău este urmărit, atunci poți scăpa de orice îndoială cu ajutorul unui simplu cod. Pentru a verifica acest lucru, ai nevoie și de aplicația NetMonitor înainte de a forma codul. Utilizatorii de iPhone vor forma codul #12345#3001, iar utilizatorii Android au la dispoziție două coduri. ##4636## sau ##197328640##.

Apoi va trebui să accesează UMTS Cell Environment, apoi UMYTS RR Info. După ce ai ajuns aici, notează toate numerele pe care le vezi sub Cell ID. De aici te întorci la meniul principal, unde selectezi MM Info, apoi Serving PLMN. Similar pasului anterior, notezi numerele afișate sub Local Area Cod. Cu ajutorul acestor numere vei putea observa pe hartă la ce stație este conectat telefonul tău.

De asemenea, există o serie de coduri care te pot ajuta. Odată formate aceste combinații de cifre, vei putea afla dacă telefonul tău a fost sau nu compromis. Primul și poate cel mai simplu cod este #21#. Acest cod te ajută să afli dacă apelurile, mesajele sau alte informații de-ale tale au fost redirecționate. După ce vei forma acest cod, vei observa pe ecran detalii despre toate informațiile redirecționate.

La fel de util este și codul *#62#. Similar codului anterior, acesta te ajută să afli unde sunt redirecționate apelurile sau mesajele atunci când nu poți fi contactat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *