Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cum îţi dai seama că ai probleme cu fierea
Cum îţi dai seama că ai probleme cu fierea

Cum îţi dai seama că ai probleme cu fierea

26 feb. 2020, 12:29,
în WoW!

Ai dureri de cap? Te trezeşti cu gust amar în gura dimineaţa? Ai putea avea probleme cu fierea. “în acest caz e bine să ai un regim de viaţă cumpătat şi să eviţi unele alimente.Iată ce spune medicul!

“În cazul în care pacientul se confrunta cu o patologie a colecistului, se recomanda evitarea alimentelor care pot declanşa o criză, cum ar fi grăsimile, maionezele, tocăturile, salata de vinete, smântâna, untul, prăjelile, tochiturile, ouăle sau ciocolată”, subliniază medicul de familie Ramona Andronache pentru Gândul.

În general, tratamentul se stabileşte în funcţie de patologia biliară cu care ne confruntăm. ‘Exista cazuri când trebuie să asociem tratamentul simptomatic cu antibioticele. în cazurile în care tratamentul medicamentos este ineficient, se recomanda tratamentul chirurgical.

Putem apela şi la ceaiuri, de exemplu ceaiurile hepatice, cele cu anghinare, dar nu trebuie să ne aşteptăm la miracole de la această terapie”, afirma medicul de famile Ramona Andronache pentru Gândul.

Semnele care anunţa eventuale probleme ale colecistului sunt:

  1. Durerea/jena în hipocondrul drept (partea dreaptă a abdomenului), de cele mai multe ori cu migrare în epigastru (capul pieptului);
  2. Gust amar în gură, în special dimineaţa;
  3. Uneori, senzaţie de greaţă şi vărsături, cu aspect galben-verzui, aşa zisele vărsături bilioase;
  4. Tulburări de tranzit intestinal, alternanta scaune apoase sau constipaţie;
  5. Dureri de cap – migrenă biliară;
  6. Uneori poate apărea icterul, care poate fi identificat după coloraţia gălbuie a pielii şi a mucoaselor celor afectaţi.
  7. Febră.

“Investigaţiile recomandate în vederea stabilirii unui diagnostic de certitudine pot fi: ecografia abdominală, cu ajutorul căreia putem să vizualizăm aspectul colecistului, prezenta sau absenţa calculilor; examenul radiologic; computerul tomograf, în cazul în care diagnosticul este incert sau în contextul apariţiei complicaţiilor ( icter mecanic, pancreatita acută). Examenul clinic este obligatoriu”, mai spune medicul de famile Ramona Andronache pentru Gândul.

Alimente care trebuie evitate:

  • grăsimile de orice fel
  • maioneze
  • salată de vinete sau altele cu ulei
  • fripturi grase
  • afumături
  • smântână
  • unt
  • prăjeli
  • tochituri
  • ouăle
  • ciocolată.

Acestea trebuie evitate de bolnavii de colecist, pentru a preîntâmpina apariţia unei colici biliare şi a complicaţiilor sale.

Remedii naturiste care ajută:

1. Anghinare utilă atât în scop preventive cât şi curative. În scop preventiv, bea 2 căni de infuzia de anghinare preparată dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, astfel: prima dimineaţă pe stomacul gol, apoi stai întins pe partea dreaptă timp de 30 minute, pe cea de-a doua cu o jumătate de pra înainte de una în mesele principale.

2. Sunătoare în caz de dischinezie biliară, colecistita diminuează procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii cailor biliare.

Se administrează:

  • 2-3 căni pe zi de infuzie neîndulcita; Se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţita peste care se adăuga o cană de apă clocotită (200 ml), se acoperă, iar după 15-20 minute se strecoară.
  • o linguriţă de ulei de sunătoare după fiecare masă.

Se prepară dintr-un pumn de flori proaspete de sunătoare puse într-un vas de sticlă, şi peste care se adauga ulei atât cât să acopere florile. Se acoperă vasul şi se lasa să stea la soare 6-7 zile, după care se strecoară, se pune în vase de sticlă de culoare închisă care se astupă cu dop şi se păstrează la loc răcoros.

Coada şoricelului, sub formă de:

Suc de Coada-şoricelului. Se obţine din planta proaspăt culeasă, cu ajutorul mixerului (blenderului): în vasul mixerului se pun 50 de grame de plantă foarte bine spălată şi 50 ml de apă de izvor, după care se omogenizează prin mixare, iar amestecul rezultat se stoarce prin tifon. Se iau 50 ml pe zi din acest suc, pentru tratarea afecţiunilor hepato-biliare,

Infuzie combinată: Se pun la macerat 3-4 linguri mărunţite de Coada-şoricelului, în jumătate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează.

Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, vreme de cinci minute, după care se lasa să se răcească şi se filtrează.

În final, se amesteca cele două extracte, obţinându-se aproximativ un litru de infuzie combinată de Coada-şoricelului, care se foloseşte intern (2-3 căni pe zi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 ianuarie 2025
25 ianuarie 2025