Te întrebi cum poți să întreții cel mai bine cuptorul electric încorporabil astfel încât să te bucuri pentru cât mai mult timp de ajutorul acestuia? În materialul de față îți oferim răspunsurile de care ai nevoie.
Dacă îți place să gătești sănătos și rapid, sigur apelezi de multe ori la ajutorul cuptorului, fie că este electric, pe gaz, încorporabil sau de sine stătător.
Mai mult, în cazul în care te afli în categoria celor care nu adoră să stea prea mult timp în bucătărie, cuptorul poate să fie ajutorul tău de nădejde pentru că nu e greu să gătești preparate delicioase și sănătoase în cuptorul electric încorporabil, de sine stătător sau pe gaz.
Câte tipuri de cuptoare există?
Dacă până acum câțiva ani varietatea cuptoarelor nu era un prea mare, astăzi ai la dispoziție mai multe tipuri de cuptoare, cum ar fi: cuptorul electric, cuptorul pe gaz, cuptorul încorporabil, aragazul electric sau pe gaz, prevăzut cu un cuptor.
În funcție de preferințele tale, de cât spațiu ai la dispoziție și de varianta de energie pe care preferi să o folosești, alege un model care ți se potrivește.
Cum cureți cuptorul electric încorporabil?
Modelele noi de cuptoare electrice încorporabile sunt prevăzute cu funcția de autocurățare, ceea ce te ajută enorm pentru că te scutește de timp și de efort.
Cu toate acestea, chiar dacă ai un astfel de model de cuptor electric încorporabil, îți recomandăm ca, din când în când, și în funcție de cât de des îl folosești, să îl cureți și în mod clasic pentru o igienă sporită și pentru a te asigura că te bucuri de el pentru cât mai mult timp.
Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:
- pentru început, scoate grătarul și tăvile și lasă-le într-o soluție formată din apă și detergent de vase sau o soluție specială pentru curățarea acestora
- treci apoi la curățarea propriu-zisă a cuptorului electric încorporabil, pe care te sfătuim să o faci cu o soluție special concepută pentru acest lucru – ai la dispoziție o grămadă de sfaturi de internet în ceea ce privește cele mai eficiente branduri
- lasă ușa cuptorului deschisă pentru a se aerisi
- curăță accesoriile, adică grătarul și tăvile și lasă-le la uscat sau șterge-le cu o lavetă uscată sau cu o cârpă
- șterge apoi și cuptorul electric încorporabil pentru a te asigura că nu mai există umezeală în interiorul acesteia
- introdu la loc grătarul și tăvile și asta este tot
Cum întreții cuptorul electric încorporabil?
Și pentru că știi deja că este mult mai ușor să faci curățenie atunci când întreții curățenia, așa stau lucrurile și în cazul cuptorul electric încorporabil: crearea unor obiceiuri pe care să le practici pentru a prelungi viața cuptorului electric încorporabil va ajuta și să îl cureți mai ușor.
Astfel, te sfătuim să:
- îl ștergi cu o cârpă sau o lavetă umedă de fiecare dată când îi folosești – chiar dacă ți se pare o bătaie de cap în plus, pe termen lung îți vei mulțumi
- acoperi mâncarea în timp ce gătești în cuptorul electric încorporabil pentru a împiedica petele de grăsime să ajungă pe pereții cuptorului tău – fie că folosești un capac, o folie de aluminiu sau pungi speciale pentru gătit, orice este de ajutor pentru a împiedica petele de grăsime să se împrăștie
- lași ușa cuptorului electric încorporabil întredeschisă după ce gătești – astfel, mirosul nu va rămâne în interiorul cuptorului
- ștergi petele de grăsime imediat ce le observi și să nu le lași acolo pentru curățarea despre care vorbeam mai sus – în timp, acestea pot deteriora cuptorul electric încorporabil, însă nu-l curăța imediat după ce ai terminat de gătit, ci așteaptă puțin pentru a nu te vătăma și a nu deteriora cuptorul
Ai observat, probabil, că nu este greu să întreții și să cureți cuptorul electric încorporabil – este necesar doar să îți creezi rutine pe care să le respecți și să nu lași murdăria să se acumuleze.