Prima pagină » National » Cum îngrijim câinele Beagle? Sfaturi pentru un animal sănătos

Cum îngrijim câinele Beagle? Sfaturi pentru un animal sănătos

30 nov. 2023, 12:12,
în National

Membrele inferioare scurte ale unui câine Beagle pot crea o impresie înșelătoare, deoarece acest câine te va menține mereu în mișcare și va oferi întotdeauna momente pline de surprize.

Pe de altă parte, dacă consideri că acest câine nu ți se potrivește, atunci îți recomandăm câinele ciobăbesc german. Ciobănescul german, sau cum este numit popular, câinele lup este o rasă canină folosită în mod constant de poliție. Câinele este cea mai răspândită rasă utilitară

Comportament și caracteristici câine Beagle

Câinele Beagle este un câine nefricos, are o inteligență remarcabilă și un spirit de prietenie ieșit din comun. Este vorba despre un câine de dimensiuni moderate, cu o înălțime situată între 33 și 40 de centimetri și o greutate cuprinsă între 10 și 18 kilograme.

Cu membre inferioare puternice, oferindu-i viteză și rezistență, acest câine compact se remarcă prin capul său lung și urechile rotunde, pendulante, aspect care contribuie la popularitatea sa. Privirea sa loială reprezintă, de asemenea, un element distinctiv al rasei.

Varietatea de culori este amplă, cu excepția nuanțelor roșu-brun, fiind recunoscute toate celelalte. Combinări bi-colore, precum maro și alb, roșu și alb, galben și alb, sau chiar tri-colore, cum ar fi negru, alb și maro, sunt frecvent întâlnite. În conformitate cu standardul rasei, vârful cozii trebuie să aibă întotdeauna o nuanță albă.

Blana sa scurtă și lucioasă este ușor de întreținut, mai ales după aventuri în pădure, unde Beagle-ul își petrece mult timp tăvălindu-se printre frunze și pământ. Coada sa jucăuşă, întotdeauna ridicată, reprezintă un indicator util atunci când încercați să găsiți cățelul Beagle în timp ce se distrează afară, evidențiind, în același timp, moștenirea sa de câine de vânătoare.

Beagle este o rasă încăpățânată

Cunoscând cu precizie ceea ce își doresc, câinii din rasa Beagle beneficiază de o moștenire ca câini de vânătoare, oferindu-le atât viteză, cât și un simț al mirosului extrem de dezvoltat. Această caracteristică le conferă un instinct pronunțat de vânătoare, făcând ca mulți dintre acești câini să se piardă în tufișuri, ignorând apelurile stăpânului, atunci când detectează prezența unui iepure.

Desigur, chiar dacă acești câini inteligenți par inocenți, gestionarea lor necesită fermitate, încă de la vârsta de pui. Beagle-ii sunt cunoscuți pentru voința lor puternică, iar pentru a facilita procesul de dresaj, este util să utilizezi această caracteristică în avantajul tău. De exemplu, acești câini sunt motivați să asculte comenzile stăpânului, în special atunci când există recompense alimentare, făcând astfel dresajul mai eficient.

Pe de altă parte, slăbiciunea lor pentru mâncare poate prezenta un pericol. Răspunsul la întrebarea „Ce mănâncă un Beagle?” este simplu: orice se află în apropierea boticului său. Prin urmare, devine crucial să îi educi să refuze hrana provenită din surse necunoscute sau nesigure.

Datorită simțului său remarcabil de miros, această rasă este perfect adaptată pentru activitățile de patrulare la frontieră. În Statele Unite, cele cunoscute sub denumirea de „brigăzi de Beagle” au fost folosite de către Biroul Vamal și de Protecție a Frontierelor încă din anii 1980 pentru a detecta produse alimentare, plante și componente animale provenind din contrabandă. Dacă te-ai hotărât să-ți iei un câine Beagle, dar nu știi ce nume să-i pui, atunci îți recomandăm să alegi dintr-o listă de nume câini băieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *