Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Cum indepartezi firele de par crescute sub piele?
Cum indepartezi firele de par crescute sub piele?

Cum indepartezi firele de par crescute sub piele?

22 mai 2015, 07:39,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:57443;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Firele de par crescute sub piele pot deveni iritante si chiar dureroase, iar daca nu stii cum sa scapi de ele, se pot infecta. Firul creste sub piele cand se rasuceste in loc sa iasa prin pori deasupra pielii.
Firele de par crescute sub piele pot deveni inestetice, rosii si pot cauza iritatii. Tine sub control foliculii prin eliminarea firelor de par in mod corespunzator.
Cum scapi de firele crescute sub piele?
Instrumente: alcool sanitar, penseta, peroxid de hidrogen, prosop si apa calda.

Te epilezi cu ceara? Iata ce treuie sa faci pentru a evita iritatiile 

Curata pielea cu sapun si apa calda
Indepartarea firelor de sub piele deschide porii, asa ca zona sa fie curata, pentru a nu exista riscul aparitiei infectiilor. Curata zona sau zonele cu par crescut sub piele. Acesta este un pas foarte important.
Sterilizeaza penseta
Nu vrei sa cauzezi si mai multa iritatie. Aseaza penseta in alcool sanitar timp de cateva minute.
Aplica o compresa calda
Daca firul nu a strapuns pielea, nu trebuie sa “sapi” dupa el decat daca este infectat. Daca ai o usoara umflatura, tine compresa calda pe zona respectiva cam 2 minute. Acest lucru ar trebui sa ajute firul de par sa iasa de sub piele, potrivit mayra.ro.
Cum “scoti” firele de par?
ATENTIE: acest pas trebuie facut doar daca zona este infectata sau sangereaza si firul nu iese de sub piele. Foloseste partea cea mai ascutita a pensetei, aplica presiune pe fir, pentru a zgaria usor pielea, pentru a permite firului sa iasa din folicul.
Nu smulge firul, fiindca urmatorul va creste la fel. Doar trage-l afara, deasupra pielii. Trage-l in directia de crestere a celorlalte fire de par.

O noua moda in materie de epilare inghinala 

Curata zona cu peroxid de hidrogen. Odata ce ai terminat acest tratament, poate aparea puroi, sange sau alte semne de infectie in foliculul de par.
Pentru a preveni cresterea firelor de par sub piele, curata pielea foarte bine. Pune peroxid de hidrogen pe folicul si lasa-l sa curete porii. Daca ai indepartat un fir de par, procesul s-ar putea sa dureze ceva mai mult, asa ca cel mai bine ar fi sa actionezi imediat ce vezi un fir de par crescut sub piele.
Firele sub piele pot fi foarte enervante, mai ales in climatele calde si umede. Daca vezi mici umflaturi sub piele, stii acum ce trebuie sa faci. Nu uita: respecta acesti pasi, pentru ca firele de par crescute sub piele sa nu mai constituie o problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *