Prima pagină » Culinar » Diverse » Cum indepartam mirosul specific de miel din carne. Foarte util pentru persoanele care nu agreaza acest miros
Cum indepartam mirosul specific de miel din carne. Foarte util pentru persoanele care nu agreaza acest miros

Cum indepartam mirosul specific de miel din carne. Foarte util pentru persoanele care nu agreaza acest miros

07 mart. 2019, 16:09,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:23292;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Masa de Paste contine, obligatoriu, si friptura de miel. Pe unii ii deranjeaza mirosul dat de aceasta carne. Daca, insa, folosim un bait in care tinem carnea timp de cateva ore, mirosul neplacut va disparea aproape de tot.

Secretele acestei combinatii sunt dezvaluite pentru adevarul.ro de bucatarul aradean Adrian Pop. Acesta spune ca friptura de miel poate fi mai putin placuta unor daca aceasta carne nu este preparata tinand cont de anumite secrete. “Stim ca la masa de Paste mielul este nelipsit, in special friptura. Mirosul carnii de miel este mai putin atragator pentru anumiti consumatori, haideti sa le spunem de ocazie. Exista insa mai multe variante de a scapa de acest miros. Prepararea unui bait in care vom tine carnea o anumita perioada este una dintre aceste solutii”, spune bucatarul aradean Adrian Pop. Acesta arata ca prepararea acestui amestec este usoara si ca intotdeauna va da roade. “Acest bait se prapara foarte usor, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca bucatile de carne vor sta cateva ore in acest amestec, deci pregatirea trebuie facuta din timp”, mai spune Adrian Pop.

Pentru prepararea amestecului in care tinem carnea de miel avem nevoie de: apa, boabe de piper, lamaie, foi de dafin, usturoi si otet de mere. “In prima faza avem nevoie de o tava in care sa incapa portia de carne pe care dorim sa o preparam. Este important ca aceasta carne de miel sa fie acoperita de acest amestec. Vom pune doua sau trei foi de dafin, cinci catei de usturoi zdrobiti, vreo 10 boabe de piper negru, cateva felii de lamaie si o lingura de otet de mere. Peste acestea vom turna apa si vom tine carnea de miel in acest amestec timp de trei ore. Apoi, o scoatem si o preparam. Veti observa ca miroul neplacut va disparea aproape in totalitate”, completeaza bucatarul aradean Adrian Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *